Hirdetés

Izgalmas részletek derültek ki a Control multis spin-offjáról

|

A Remedy új információkat osztott meg a Condor munkacímen készülő projektről.

Hirdetés

A Remedy Entertainment az Alan Wake 2 után sem vonul szabadságra, javában dolgozik más projekteken az AW2 kiegészítőin felül. A stúdiónál készül a Max Payne és Max Payne 2 egy játékba fűzött remake, a Tencent támogatásával megvalósuló Project Vanguard, valamint a Controlt franchise-zá bővítik, amit egy mellékszál és egy folytatás képében képzeltek el. 

Utóbbi még mindig nem lépett ki a tervezési fázisból, előbbi viszont formálódik: a Condor kódnevű kooperatív multiplayer spin-off lesz a Remedy első szolgáltatásalapjú játéka, és miután a finnek már teljes kontrollt gyakorolnak a franchise jogai felett, senki sem szólhat bele a koncepcióba. 

Hirdetés

A vállalat pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy a Condor kezdeti költségvetése 25 millió euróra rúg, és a Remedy saját motorjára, a Northlightra épül. A projekt tavaly év végén lépett a fejlesztés következő szakaszába, a végeredmény a tervek szerint PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re is meg fog jelenni. 

Arról is érkezett néhány információ, hogy mi a spin-off háttere. Időben a Hiss-invázió után járunk, amikor a Federal Bureau of Control székhelye, az Oldest House zárlat alatt áll: a veszélyes természetfeletti erők olvasztótégelye ez, ahol csapdába estek az ügynökség utolsó képviselői, akinek ki kell tartani, hogy visszaszerezzék az irányítást. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A Remedy szerint a Control franchise sokkal több, mint egy történet vagy egy karakter, ezért a Condor megjelenésekor "közös utazásra hívja a játékosokat az Oldest House mélyére", ahol ellenségek és akadályok garmadájával kell szembenézniük, de a felszerelésükre és egymásra támaszkodva lesz némi esélyük a sikerre. A stúdió megerősítette, hogy nem free-to-play címről van szó, de nem is kérnek érte teljes árat.

"Ezek olyan prémium játékok, amelyeknek alacsonyabb lehet a kezdeti árcédulája, de a frissítések, bővítések és potenciálisan mikrotranzakciók révén hosszú távú bevételt jelentenek. Ezeknek a játékoknak a legfontosabb megkülönböztető jegye a megjelenés utáni támogatás fázis, amelynek célja, hogy a játékosokat éveken keresztül lekösse."

- magyarázta a vállalat. Addig is, ha van Game Pass előfizetésetek, lehetőségetek van bepótolni a Controlt (vagy újrajátszani), mivel március közepén bekerült a szolgáltatásba az Ultimate Edition.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)