Hirdetés

Új képek érkeztek A Vampyre Story 2: A Bat's Tale-ből

|

Az akarata ellenére vámpírrá vált francia opera-énekesnő (Mona de Laffite) és szószátyár denevérének (Froderick) kalandjai folytatódnak...

Hirdetés

Lelki szemeim előtt már látom is, ahogyan aktuális Call of Duty meccsüket hirtelen megszakító GSO-olvasók ezrei cuppannak rá erre a hírre. Na jó, viccet félretéve, tudom, hogy nem ez a hét bejelentése, de azért akadhat még egy-két kalandos lelkületű, klasszikus point&click imádó gamer, aki emlékszik a csupa ex-LucasArts-osokból verbuválódott Autumn Moon Entertainment hányattatott sorsú, közel 6 évig készült, s végül 2008 decemberében aranylemezre került játékára, A Vampyre Story-ra

A játék kiagyalója, Bill Tiller sok-sok éve a LucasArts berkeiben nem
kisebb klasszikusok vezető dizájnere volt, mint a Sam and Max: Hit the Road, a Monkey Island 2, a Full Throttle és a Curse of Monkey Island. Maga a Vampyre Story nagyon jópofa és hangulatos kis kalandjáték lett (még ha az előbb felsorolt nagyokhoz nem is mérhető), s úgy tűnik, anyagilag is bejött a fejlesztők számítása, hiszen a megjelenés után 3 hónappal (2009 márciusban) már be is jelentették a folytatást A Vampyre Story 2: A Bat's Tale címmel. Bár mindez talán annak is betudható, hogy a játékot eleve 3 részesre tervezték, s anno ez jelentette az első rész leginkább szemöldök-ráncolásra okot adó gyengeségét, mivel a történetet a játék végén nagyon durván, egész egyszerűen félbevágták, ezzel egyértelműen
előrevetítve a második rész érkezését.

A folytatás alcíméből (A Bat's Tale) kiolvasható, hogy ezúttal a rengeteg minijátékra és puzzle-ra lehetőséget adó házidenevérünk, Froderick áll majd a sztori középpontjában, miközben - a 19. századi Transzilvániára hajazó - Draxsylvaniát bejárva jutnak Monával együtt ismét nagyobbnál nagyobb slamasztikákba, s felváltva húzzák ki egymást azokból. Úgy tűnik, adventure fronton mostanság divatos a játékmenet változatosabbá tételére a főhős mellé csapni egy társat, gondoljunk csak a The Whispered World néma kis hernyójára, Spot-ra.

A száraz adatok tekintetében több mint 25 karakter, 40-nél is több kézzel festett helyszín és nagyjából 15 órányi játékidő vár majd ránk valamikor 2011-ben. A kalandjátékok egyik fő esszenciáját jelentő dialógusokat pedig Larry Ahren és Jesse Clark írják, akik (nem meglepő módon) szintén ex-LucasArts-osok.

Ja igen, az új képernyőlopatok (ó, milyen szép is az ékes magyar nyelv) itt tekinthetőek meg, szerencsére maradnak az élénk színek és a nagyon eltalált, stilizált grafika.

http://www.gamershell.com/pc/a_vampyre_story_2_a_bats_tale/screenshots.html

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)