Hirdetés

Új VelociRaptoron dolgozik a Western Digital

|

Nagyobb maximális tárhellyel és gyorsabb adatátviteli értékekkel érkezik a gyártó megújuló fenevadja.

Hirdetés

Szép lassan kezd beindulni az élet az ünnepek után, sorra jönnek ugyanis az új termékeket bejelentő hírek, sajtóközlemények. A fő lökést vélhetően a csütörtökön kezdődő CES kiállítás jelenti majd, amire egyébként kedvenc mazurunk is kilátogat, és remélhetőleg jó sok információval szolgál majd nekünk/nektek az épp leleplezett újdonságokról. Annyi ideje nem lesz talán, hogy a Western Digital standjára is ellátogasson, pedig minden bizonnyal sok érdekességet demonstrál majd a hazánkban is népszerű gyártó.

A ma kiszivárgott információk szerint a vállalatnál dolgozó mérnökök egy új VelociRaptor merevlemezen dolgoznak, pontosabban szólva kettőn, az aktuális modellhez hasonlóan két méretben lesz elérhető az új és várhatóan továbbra is szélvész gyors merevlemez. Nem hinnénk, hogy a CES-en már látható lenne a kész termék, de a paraméterek alapján érdemes türelemmel lenni. A fő változást a tányérméret nagysága jelenti, az elődmodell 150 gigabájtos tányérja a duplájára hízott, így a kisebb modell 300 gigabájtos lesz, míg a két tányérral szerelt változat értelemszerűen 600 gigabájtnyi tárhelyet nyújt majd.

A lemez - vagy lemezek - percenkénti fordulatszáma nem változik, a sebesség továbbra is 10000 RPM marad, a csatolófelület azonban szinte biztosan az új, SATA 6 Gbps szabvány szerint fog elkészülni. Továbbá a gyorsítótár mérete is növekszik, a jelenlegi 16 megabájt helyett 32 vagy 64 megabájtnyi cache társaságában gördül le a gyártósorokról az új VelociRaptor. Egyéb specifikációs adat nem derült ki az új modellről, a 600 gigabájtos változat árcédulája azonban várhatóan az elődmodell kezdőára szerint alakulhat, ami körülbelül 300 dolláros ajánlott árat jelent.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)