Hirdetés

Japán - a videójáték cégek egyre több segítséget szerveznek vagy ajánlanak fel.

|

Már beszámoltunk az első cégekről és kezdeményezésekről, amellyel a videójáték-ipar siet Japán segítségére.

Hirdetés

Azóta egyre több a kezdeményezés és a felajánlás.

Kezdjük a Sonyval és a Nintendoval - mindkét cég 300 millió Yen-t (723,1 millió forint) ajánlott fel a katasztrófa enyhítésére. Hozzájuk csatlakozott az EVE Online fejlesztője, a CCP, akik PLEX felajánlásokat tettek saját MMO-jukon keresztül. Március 31-ig a PLEX adományokat valódi pénzzé konvertálják és átadják a Vöröskeresztnek.

A Sony Corp (a Sony Computer Entertainment anyacége) 30000 rádió adó-vevőt ajánlott fel a mentésben részt vevőknek.

Két kiadó, az 5pb és a Namco-Bandai is adakozott.

Az ismert japán videójátékos oldal, a Siliconera is szervezi saját adomány-gyüjtését.

A Game Informer munkatársa, Meagan Marie árverésre bocsájtotta a tulajdonában levő egyedi Nintendo DS-t, amellyel a Mario Kart DS-t promotálták - a készülékből egy darab létezik összesen - Shigaru Miyamoto, Koji Kondo (Mario és Zelda zenei komponista), Eiji Aonuma (Zelda producer), Charles Martinet (Mario hangja) és Martin Leung zongorista aláírásával van ellátva a készülék, amely licitje a cikk írásakor 1225 dolláron állt.

Aki esetleg ismer magyar kezdeményezéseket vagy további lehetőségeket, kérem a kommentek között írja le.

Köszönjük.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)