Hirdetés

Játékain keresztül hívja fel figyelmünket a Ubisoft a klímaváltozásra

|

Az ENSZ a játékosokat is szeretné ráébreszteni a klímaváltozás okozta problémákra, a Ubisoft pedig készségesen segít.

Hirdetés

Az Egyesült Nemzetek Szervezete még 2019-ben indította útjára Playing For The Planet nevű kezdeményezését, melynek lényege, hogy a szövetségbe belépő játékipari cégek aktívan kiveszik részüket a klímaváltozás elleni küzdelemből. Ennek az egyik gyakorlatban is tapasztalható példája, hogy a dobozos példányokban kevesebb a papír.

A Ubisoft is azon iparági szereplők közé tartozik, amelyek kötélnek álltak. A francia kiadó nemrég pedig bejelentette, hogy több, játékon belüli eseményt szán majd arra, hogy a rajtuk keresztül elérhető közösség minél nagyobb része szerezzen tudomást az éghajlatváltozás káros következményeiről.

Hirdetés

Egyelőre két játékot érint majd az említett akció, az első az extrém sportok köré épülő Riders Republic, a második pedig érdekes módon az a régóta halogatott Skull and Bones, amely ugyebár még meg sem jelent. Igaz, ha minden jól alakul, akkor a közeljövőben megismerhetjük a premier időpontját. Egyébként mindkét játékban eltérő problémákat érintenek majd az események: a Riders Republicban az erdőtüzekre tervezik felhívni a figyelmet a fejlesztők úgy, hogy konkrétan lángba borítják a játéktér szélét, és hogy igazán ütős legyen a meglepetés, nem fogják előre közölni az esemény időpontját.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ami pedig a Skull And Bonest illeti, nem titok, hogy a kalózos témájú alkotás túlnyomórészt a nyílt vízen játszódik, vagyis az erdőtűz helyett mást kellett kitalálniuk a Ubisoft kreatívjainak. Az esemény tervezői végül arra jutottak, hogy ebben a környezetben erőforrások szűkössége az, ami igazán jól éreztethető, ezért a játékosok majd a túlzásba vitt cápavadászat kellemetlen következményeivel lesznek kénytelenek szembesülni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)