Hirdetés

Játékirányítás aggyal?

|

Egy san francisco-i székhelyű vállalat, az Emotiv Systems nem kisebb dologra vállalkozott, minthogy forradalmasítja a játékokat.

Hirdetés

Nos ezt mintha már nem először hallanánk - ők most éppen az adatbevitel oldaláról kívánják megtenni. Hogy mit kínálnak? Egyszerű: gondolatolvasást. Igen, egy eszközt, aminek segítségével közvetlenül gondolatokkal vezérelhetnénk. Több tucat érzelem és gesztus felismerésére alkalmas a házi EEG készülék, amivel pl. tökéletesen lemásolhatja az arcunk mozgását a játékbeli karakterünk, vagy valóban nyugodtnak kell lennünk lopakodás közben, különben nagyobb zajt csapunk, esetleg gondolatokkal mozgathatnánk tárgyakat a virtuális térben, stb. A lehetőségek szinte végtelenek - már ha tényleg működik is. Egyes optimista hangok máris a világ legütősebb Jedi játékairól álmodoznak a Wiimote-tal és az Emotiv érzékelős sapkájával megtámogatva. Úgy legyen :) A készüléket bemutatták a GDC-n.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)