Hirdetés

Játékkiadók vezetik az amerikai tőzsdét

|

Pénzügyi világválság ide, vagy oda, a Homo Ludens képviselői szívesen költik pénzüket szórakoztató videójátékokra.

Hirdetés

November 27-én, azaz csütörtökön záráskor a technológiai tőzsde, a NASDAQ 4.6 százalékos pluszban volt. Elemzőknek feltűnt, hogy jóval az átlag fölött teljesített négy nagy amerikai kiadó: Activision Blizzard, Electronic Arts, Take Two és THQ. A leglátványosabban a THQ részvényei drágultak, amelyek egészen pontosan 11.84 százalékkal értek többet, mint egy nappal korábban, vagyis 4.63 dolláros áron állapodtak meg. Nem sokkal marad el tőle a legnagyobb független kiadó, az Activision Blizzard. A gigász 10.38 százalékos emelkedést könyvelhetett el, ezzel immáron 12.02 dollárt értek egyenként a részvényei.

nasdaq.jpg


A Take Two szerényebb, mintegy 7.21 százalékos drágulást tudott felmutatni, ami 12.05 dolláros árfolyamot eredményezett. A "sereghajtó" szerepét az Electronic Arts töltötte be, az átlagot még mindig jócskán meghaladó 6.89 százalékos drágulással. Záráskor részvényeit 20.01 dolláros áron jegyezték.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)