Hirdetés

Játékok és amerikai elnökjelöltek

|

Kevesebb, mint egy év van hátra az USA-ban az elnökválasztásig, és a politikusok már most foglalkoznak a játékokkal.

Hirdetés

Míg Magyarországon rendkívül komikus lenne, ha egyik-másik politikus a választási kampányában számítógépes játékokkal foglalkozna, addig ez az USA-ban már szinte bevett szokás. Szinte mindegyik jelöltnek megvan arról a véleménye, hogy kellene a gyeplőt tartani az erőszakos játékokon… Röviden összefoglaltuk, hogy a körmönfont választási szövegek mögött milyen tartalom húzódik…

John Edwards: Hagy diktáljon továbbra is az ESRB és a kormány legfeljebb csak a rendelkezések jobb kidolgozásába szóljon bele.

Barack Obama: A kormánynak legfeljebb annyi beszólása legyen a játékiparra nézve, hogy maguknak a szülőknek többféle és technikailag jobban kidolgozott befolyásolási lehetőségeket biztosítsanak. (Á la Xbox 360/Windows Vista beállítások.)

Mitt Romney: Ugyanazt az (elég szigorú…) törvénykezést alkalmazzák, mint ami a könyvekre vonatkozik, tehát az obszcén, pornográf, vagy erőszakos tartalmat árusító boltok ellen keményen lépjen fel a kormány.

Hillary Clinton (a legdurvább): Vezessenek be egy új törvényt, amely pénzbüntetéssel sújtja azokat az eladókat, akik kiskorúaknak adnak játékokat, és az ESRB helyett ezentúl kapjon teljhatalmat a kormány a korhatárokra vonatkozólag!

Látható, hogy a legkeményebb törvénykezést az erőszakos játékok elleni gyűlöletéről közismert Hillary Clinton javasolja, a legkevésbé szigorút pedig Barack (ez a neve, tényleg :P) Obama. Érdekesség, hogy Hillary Clinton még külön meg is említi a Grand Theft Auto: San Andreas címét a választási beszédében – nem éppen pozitív környezetben…

Nyomjunk egy képzeletbeli „barackot” Obama (képünkön Hillary alatt) fejére és reménykedjünk, hogy mondjuk őt választják meg (vagy valaki mást) és nem a besavanyodott Clinton nénit, mert az egész játékipar jövőjének alakulása függhet valahol tőle… Az idevágó választási szövegeket ITT olvashatjátok el.

11111516-11111519-slarge.jpg

barack2_k.jpg



Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)