Hirdetés

A játékosok jó részét zavarja a másolásvédelem

|

Az ECD Systems másolásvédelmi eljárásokkal foglalkozó cég legfrissebb felmérése szerint a PC-s játékosok nagy része úgy gondolja, a játékok másolásvédelmi rendszere nem gátolja azok keresletét.

Hirdetés

Ennek ellenére a megkérdezettek 72 százalékát nem zavarja, ha egy játék másolásvédelmet tartalmaz, a maradékot viszont bizony igen. Az teljesen természetes, hogy a vásárlók nem szeretnék, hogy bármilyen negatív élményük származzon a saját pénzükön beszerzett játékokból a másolásvédelem miatt. Ötvenegy százalék mégis úgy véli, az lenne az ideális, ha sikerülne olyan védelmet kifejleszteni, ami például a le- vagy betöltési időt befolyásolná, de a játékmenetet vagy játékélményt semmilyen formában nem lassítaná.

68% azt mondja, akár olyan megoldást is elfogadható lenne, ha egy percnyi procedúrát venne igénybe minden egyes játékindításnál az eredetiség ellenőrzése. A megkérdezettek 69%-át még soha nem érte semmilyen negatívum a másolásvédelem miatt, viszont 45% azt mondja, zavaró, hogy a játéklemezt minden indításnál be kell helyezni a meghajtóba.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)