Hirdetés

Játsszunk extrém felbontásban!

|

Májerkodik a haverod, hogy nála 1600-ban sem szaggat a Quake 4? Akkor mutasd meg neki ezt! Elvetemült emberek letesztelték a ma kapható csúcskártyákat, hogy mégis mit teljesítenek 2560x1600-as felbontásban. Nagyjából egy éve még a 2048x1536 volt az akkori felsőkategóriás videokártyák "vége". Azóta, az új generáció beköszöntével a határok némileg kitolódtak. A 3,1 megapixel 4,1-re növekedett, vagyis több mint négymillió képpontot látsz a szemed előtt, jó esetben egy másodperc alatt legalább harmincszor. Ekkora felbontás lényegesen túlmutat a jelenleg is még csak szárnyait bontogató HDTV-k képességein. A 2560x1600 kétszer több pixelből álló képet jelent, mint a HD tekintetében csúcs 1080p. Ehhez már különleges, 30 hüvelykes képátlójú megjelenítőre van szükség. A teszt során erre a célra az Apple Cinematic Display névre hallgató 30 collos kijelzőjét használták, de már több más gyártó modellje is a piacon van, irgalmatlan összegekért bárki szerezhet magának egyet. A csúcskártyák nagyon vegyesen teljesítettek. Játéktól függően hol az nVIDIA, hol az ATI kártyája volt a befutó. A Quake 4-ben például a GeForce 7900 GTX nyert, 78 FPS-sel, míg a FEAR-ben a Radeon X1900 XTX 41-gyel. A kértkártyás rendszerek esetében az nVIDIA lépett a dobogó legfelső fokára, mind a Quake 4-ben, mind a Call of Duty 2-ben. Utóbbi azonban még így is alig játszható sebességet produkált. Továbbiakat a fenti linket olvashattok.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)