Hirdetés

Javított a Steam az Xbox-kontrollerek és a PS5-ös DualSense támogatásán

|

Mindkét gyártó vezérlői profitálnak ebből, a Microsofté nagyobb, a Sonyé kisebb mértékben.

Hirdetés

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a PC-re megjelenő játékok túlnyomó része billentyűzettel és egérrel irányítható a legjobban, de kétségtelen, hogy akadnak olyan alkotások, amelyek esetében egy kontroller még ezen a platformon is jobb választás lehet. Szerencsére a Steam már régóta támogatja a különféle irányítókat, megkönnyítve ezzel valószínűleg rengeteg felhasználója életét, és nemrég még jobb lett ezen a téren a Valve platformjának béta kliense.

Hirdetés

A Steam béta változatában ugyanis már elérhető több fontos változás a kontrollerek támogatása kapcsán. A legnagyobb újdonság talán az, hogy már az Xbox One Elite Series 2 kontroller hátán lévő gombok működése is testreszabható, ez pedig értelemszerűen nagyon jól jöhet a PC-s játékosok számára. Továbbá az új Xbox-kontrollerek is hivatalos támogatást kaptak, ami azt jelenti, hogy már a friss "Share" gombot is hasznosíthatjuk a játék során. Fontos még, hogy a helyi többjátékos módot támogató játékok egyszerre akár 4 Xbox-kontrollert is képesek felismerni már, illetve a rezgő ravaszokat is működőképesek már bizonyos játékokban.

Kisebb mértékben ugyan, de a változtatások a PS5-ös DualSense kontrollert is érintik, ugyanis a frissítésnek hála már ki-be lehet kapcsolgatni a kütyü LED-jét, és a statikus mód mellett elérhető egy dinamikus verzió is, ami csak akkor aktiválja a világítást, ha egyszerre több kar van csatlakoztatva.

Azt nem tudni, hogy a Steam normális változatába mikor kerülhetnek be ezek az újdonságok, de valószínűleg nem kell már sokat várnunk rájuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)