Hirdetés

Jelentősen megkönnyíti a Cyberpunk 2077 modok használatát a CD Projekt Red

|

A belsőnézetes akció-RPG fejlesztő közzétettek egy moddoláshoz szükséges eszközt.

Hirdetés

Noha jómagam elvi (engem a játék alkotóinak eredeti víziója érdekel) és gyakorlati okokból (túlnyomórészt konzolon játszom már) sem élek rajongói módosításokkal, sokra tartom a videojátékos közösségek azon tagjait, akik időt és pénzt nem kímélve azon fáradoznak hogy új élményeket nyújtsanak a többi játékosnak, vagy épp helyrehozzák a fejlesztők által elkövetett hibákat és pótolják az esetleges hiányosságokat. Magyarán a modok létjogosultsága egy pillanatig sem vitatható, nélkülük például már rég kikopott volna a köztudatból a Skyrim.

De nem a Bethesda RPG-je az egyetlen alkotás, amelynek hosszú távon jót tehet, hogy aktívan foglakozik vele a modderszcéna. Ha létezik olyan játék, amelyhez mindennél jobban passzol a modolhatóság lehetősége, akkor az ne más, mint a transzhumanizmusra és az emberi test módosíthatóságára épülő Cyberpunk 2077.

Hirdetés

Eddig is számos mod készült a CD Projekt Red akció-szerepjátékához (egyebek mellett megjelent a járműves harc, bekerültek a kukázott küldetések, elérhetővé vált a sokak által hiányolt külső nézet, és még a kivágott metróhálózat is a helyére került), de várhatóan a jövőben még több fog. És nem csak azért, mert 2023-ban jön a Phantom Liberty kiegészítő, hanem mert mostantól még könnyebben illeszthetnek a felhasználók rajongói tartalmakat a játékukba, mivel a stúdió hivatalos szintre emelte a modtámogatást.

Hirdetés

Ennek érdekében a saját oldalán és a Steamen is ingyen közzétette REDmod nevű eszközét, amely kompatibilis a már elkészüld modokkal, és nemcsak ezek beépítése válik egyszerűbbé, hanem a letöltését követően bárki létrehozhat egyedi élményeket és tartalmakat, hozzányúlhat a hangokhoz, az animációkhoz, a szkriptekhez, és így tovább. Ráadásul a patchekkel párhuzamosan frissíteni fogják, hogy ne lépjenek fel kompatibilitási gondok. Ezáltal a CD Projekt Red

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)