Hirdetés

Jelet adtak magukról a Metro Exodus ukrán fejlesztői

|

Az orosz-ukrán konfliktus indulása óta most először érkezett frissítés a Metro Exodushoz, ezzel együtt pedig egy fejlesztői naplót is kaptunk.

Hirdetés

A oroszok támadása Ukrajna ellen még a játékiparon is érezteti hatását, a 4A Games ukrajnai stúdiója is érintett. A csapat a legutóbbi fejlesztői naplóban mesélt arról, mivel járt számukra az elmúlt közel 1 év.

A srácok elmondása szerint a 4A Games munkatársainak egy része bevonult a seregbe, volt, akinek lebombázták az otthonát, barátok, kollégák, és családtagok szenvedtek komoly sérüléseket. Ukrajna egyes részein a víz- és az áramellátás sem garantált, de a fejlesztők ezen körülmények között is folytatták a munkát.

Hirdetés

A most kiadott Metro Exodus-csomag magával hozta a Metro SDK-t, ami egy teljeskörű modkészlet. A 4A elmondása szerint az SDK-val a rajongók kezébe adták azokat az eszközöket, melyekkel ők is dolgoztak, így szabadon készíthetnek bármilyen kiegészítést a játékhoz. Az SDK egyébként Mod.io integrációt is kapott az elkészült tartalmak menedzselésének és megosztásának megkönnyítésére.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Mindeközben készül a következő nagy Metro epizód. A 4A elmondása szerint az új játékukat nagyban befolyásolta a jelenlegi helyzet:

"A háború miatt átgondoltuk, hogy miről is kellene szólnia a következő Metrónak. A szokásos tematikák (konfliktus, háború, hatalom, politika, rémuralom, visszafejlődés) a mindennapjaink részévé váltak, így bele szeretnénk fűzni őket a játékba megújult kötelességtudattal."

Ha megvásároltátok a Metro Exodust, akkor a Steamen megtaláljátok a fejlesztői eszközöket a Tools szekció alatt. Nektek jó munkát, a 4A Gamesnek pedig kitartást kívánunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)