Hirdetés

Jet Li szerint a videojáték is sport

|

A verekedős filmek legendás alakja amellett, hogy nagyjából két másodperc alatt variálná át bárki testszerkezetét tetszőlegesre, a videojátékokat is kedveli.

Hirdetés

Az átlagember számára talán nem annyira ismert, mint Jackie Chan vagy Bruce Lee, de akik valamennyire is jártasak a filmiparban, esetleg a verekedős alkotásokat is kedvelik, biztosan hallották már Jet Li nevét.

Kínában többször is Wushu bajnok lett (ami egyébként egy harcművészet), így a közel egy hét múlva megjelenő Age of Wushu nevű MMO-hoz kapcsolódó PvP rendezvényen stílusosan ő is jelen volt. Az egyik kínai oldal interjút készített vele, melyben kifejtette véleményét a videojátékokkal kapcsolatban. Úgy gondolja, hogy ha a pókert és a sakkot sportként tartjuk számon, akkor egyértelmű, hogy az eSportokat is nyugodtan sorolhatjuk a futball vagy a kosárlabda mellé. "Ha a pókerben és a sakkban a játékosok ülnek, és sportként tartjuk számon őket, akkor miért ne sorolnánk ide a virtuális játékokat is." - mondta Li, majd hozzátette: "Kétféle sport létezik: az egyik a fizikai, a másik a mentális. Nincs jó érv arra, hogy a virtuális játékok ne számíthassanak sportnak."

Az úr véleményünk szerint helyesen érvel, de ha nem értenénk vele egyet, akkor sem mondanánk el.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)