Hirdetés

Jó Éjt január tizenkilencedikén, szerdán.

|

Ma már többen kézbe is vehettétek az új Gamestart.

Hirdetés

Ennek mindnyájan nagyon örültünk - Ti is, mi is.

Lássuk, mely hírek voltak ma a legnépszerűbbek:

A januári Gamestar megjelenéséről szóló hír magasan az első lett. Második helyre futott be a LEGOba öntött Angry Birds, míg harmadik a féléves Gamestar előfizetési akció lett.

Múlt héten egy sorozatot kezdtem a rockzene klasszikus albumairól. Most a Deep Purple lemeze, az 1972 májusában megjelent Machine Head lesz az áldozat. A zenekar hatodik lemezét a klasszikus Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice kvintett követte el - megjelenése után egyből első helyre került az angol listákon, az USÁban pedig hetedik lett úgy, hogy egy évig fent volt a listán.

Legismertebb dala egy tűzbe borult Frank Zappa koncert ihletésére készült, amely egyben keresztülhúzta a Deep Purple terveit is - szinte nincs olyan rockzenekar, amely ezt a dalt ne játszaná - mi is hallgassuk most meg:

A lemez felvételét sok helybéli meg akarta akadályozni: az új  helyszín nem volt ideális, így egy montreux-i hotel folyosóin készült a legendás album... nem rossz!

Nézzük/halljuk tovább a dalokat:

 

Egy teljesen más korszak koncertfelvétele következik egy újabb örökzöld Deep Purple dallal a Machine Head albumról:

S a mai jóéjtet zárja ugyanerről a lemezről egy 1972-es koncertfelvétel azzal a dallal, amely nekem személyesen a legnagyobb Purple kedvencem  - Lazy:

Érdekesség, hogy ugyanakkor vették fel a When a Blind Man Cries című dalt, amelyet aztán kihagytak a lemezről - így "csupán" hét rockörökzöldből áll minden idők talán legjobb Deep Purple albuma a Machine Head.

 

 

 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)