Hirdetés

Jogi úton próbálja megállítani a Gwent forráskódjának terjedését a CDPR

|

Egy szerzői jogokkal foglalkozó cég legalább két Twitter-felhasználót megkért, hogy vegyék le posztjaikat.

Hirdetés

Nem ért még véget a CD Projekt RED elleni hackertámadással kezdődő történet. Miután a kiadó attól tartva, hogy hiába fizetne, a hackerek úgyis kiszivárogtatnák a megszerzett fájlokat és dokumentumokat, nem engedett a bűnözők követeléseinek, a Gwent forráskódjának részletei kikerültek a netre, a teljes kódot (valamint a Cyberpunk 2077-ét és a The Witcher 3 egy ki nem adott változatáét) pedig a dark web egyik orosz fórumán értékesítették sikerrel.

Látszólag nincs mit tenni, mert mint tudjuk, ami egyszer kikerül a netre, azt már nehéz levakarni onnan, de a CDPR azért megpróbál javítani az igen rossz helyzeten.

Hirdetés

Vice írt arról, hogy a kiadó nevében eljáró App Global Ltd. figyelmeztetést küldött legalább két Twitterezőnek, hogy azonnal távolítsák el a közzétett kódrészletet, mivel ahhoz illetéktelenül jutottak hozzá, és engedély nélkül tették közzé. Egyikük ennyit jegyzett meg:

"Mondjuk úgy, hogy semmi olyan nem történt, amire nem számítottam."

Nem tudjuk még, mi lett a többi anyaggal, de sajnos erről a hackerek döntenek. Reméljük, a közösségi média minden felülete együttműködő lesz, és ha teljesen eltüntetni nem is lehet majd az esetlegesen kiszivárogtatott kódrészleteket és dokumentumokat, nehezen találnak rájuk azok, akik visszaélhetnének velük.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)