Hirdetés

A BAFTA legnagyobb díját kapja a Doom és Quake játékok atyja

|

John Carmack nevéhez olyan legendás játékok fűződnek, mint a Wolfenstein 3D, a Doom, és a Quake, nem is csodálkozunk a díjazásán.

Hirdetés

Bejelentették, hogy a BAFTA (Brit film- és televíziós akadémia) évente megrendezésre kerülő díjkiosztóján John Carmack kapja meg a Fellowship díjat, ami egyfajta életműdíj, amit előtte olyan nagy nevek vehettek át, mint Alfred Hitchcock, Charlie Chaplin, Elizabeth Taylor és John Gielgud.

John Carmack volt a vezető programozója a Commander Keen, a Wolfenstein 3D, a Doom, és a Quake játékoknak, mostanában pedig az Oculus Rifttel foglalkozik.

"Megkapni a BAFTA Fellowship díját hatalmas megtiszteltetés. Egész karrierem során szenvedélyes maradtam a lehetséges mérnöki és technológiai fejlesztések iránt, hogy kiterjeszthessük az emberi kreativitás határát. Grafika, hálózatépítés, bővíthető platformok és most a virtuális valóság. Mind nagyszerű dolgokat tettek elérhetővé, amik emberek millióinak okoztak örömet. Pont olyan izgatott vagyok a jövővel kapcsolatban, mint akkor voltam, mikor mindezt elkezdtem" - nyilatkozta Carmack a díjazásával kapcsolatban

Április 7-én fogják átadni díját a veterán programozónak. Nektek melyik játékával vannak a legkellemesebb élményeitek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)