Hirdetés

Jól fogy a PlayStation 5, de a Sony még többet szeretne eladni belőle

|

Az ellátási láncot érintő problémák megszűnésével az egyik legerősebb ünnepi időszaka előtt állhat a vállalat.

Hirdetés

A megjelenéskor szinte lehetetlen volt hozzájutni, köszönhetően elsősorban a világjárvány okozta globális chiphiánynak (ami egyébként nem csak a Sonyt érintette hátrányosan), azóta viszont már sokkal jobb a helyzet, aki szeretne, mostanra már egész könnyedén beszerezhet magának egy PlayStation 5-öt.

Időközben már az is kiderült, hogy mikor érkezik az új, karcsúsított változat, és a Sony nagyon bízik abban, hogy az ünnepek során sokan ajándékoznak meg másokat vagy magukat egy PS5-tel.

Hirdetés

A SIE vezető alelnöke és globális marketing vezetője, Eric Lempel a minap úgy nyilatkozott,

"Történelmünk egyik legerősebb szezonjára számítunk a konzoleladások tekintetében."

A kezdeti nehézségek ellenére is igen szépen fogyott a konzol, ugyanis júliusig bezárólag már 40 millió darabot sikerült értékesítenie a Sonynak, ami még úgy is lenyűgöző, hogy a PlayStation 4 - ami ugye nem küzdött ilyen problémákkal - két hónappal hamarabb érte el ezt a számot a megjelenésétől számítva.

Lempel továbbá példaként említette a Spider-Man 2 megjelenését, amely még több embert mozdíthat majd el a vásárlás irányába, és ez nem egy elrugaszkodott gondolat, hiszen Peter és Miles kalandja olyannyira szépen nyitott, hogy a PlayStation egész történetének leggyorsabban fogyó saját játéka lett.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Természetesen az eladások fellendítése mellett szól még a kompaktabb modell közelgő megjelenése, de Lempel szót ejtett még a PlayStation VR2-ről is.

Mindenesetre meglátjuk, hogy miként fogynak majd a PS5-ök az elkövetkezendő időszakban. Az ellátási láncot érintő problémák megszűnésével most már tényleg nem állhat semmi a konzolok útjába, amik minden bizonnyal több fa alatt is ott fognak majd lapulni a karácsonyi időszakban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)