Hirdetés

Jól megy az Activision szekere

|

Továbbra is a világ legjobb játékai közé tartozó alkotásokkal állunk majd elő!

Hirdetés

Bobby Kotick álmatlan forgolódással töltött éjszakáinak átmenetileg vége, neki már biztosan nem kell majd gázár-támogatást igényelnie az elkövetkező fagyos hónapokra...


A fenti, alcímbéli kijelentést Bobby K. amerikai állampolgár tette. Önbizalma nem megalapozatlan (még ha a nyereség és a minőség nem is mindig járnak kéz a kézben), hiszen az Activision Blizzard minden fronton masszív nyereséget könyvelhet el, ugyanis a kiadó-óriás tegnap tette közzé a szeptember 30-ával lezárult harmadik üzleti negyedévére vonatkozó eladásai és nyereségi mutatóit. Nos, a számok magukért beszélnek, az előzetes céges elvárásokat bőven felülteljesítették, köszönhetően az olyan címeiknek, mint a Call of Duty, a World of WarCraft és a StarCraft II.


Bevételük a kérdéses időszakban 745 millió dollár volt (tavaly ugyanebben a periódusban 703), a tervezett 600 millió helyett. Ebből a tiszta profit 51 millió dollárra rúgott, mely szintén csúcsnak számít az elmúlt években megszokott 15 millióhoz viszonyítva - ne feledjük, "csak" a harmadik üzleti negyedévről beszélünk. A részvényeik árfolyama is diszkréten felfelé ívelt, 49 centről 51-re.
Kotick úr (beosztása CEO, ha valaki nem tudná...) a digitális értékesítéseik terén is csupa örömhírrel szolgált, ezen tranzakcióik száma pénzügyi értelemben már a totális netes forgalmuk közel felét teszik ki, ráadásul a digitális értékesítések utáni bevételük 15 %-kal nőtt az előző évi adatokhoz képest. A harmadik negyedév pedig csak előétel a most következő ünnepi szezon tükrében, gondoljunk csak a küszöbön álló Call of Duty: Black Ops-ra és a WoW: Cataclysm-ra. Összességében a vezérigazgató a cég történelmének legnyereségesebb, rekord-döntögető évére számít.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)