Hirdetés

Jön a Trine 5, és előbb megjelenik, mint gondolnád

|

A Frozenbyte bejelentette a Trine széria legújabb részét, ami varázslatosan néz ki.

Hirdetés

Sokan féltek tőle, hogy a kínosan végződött harmadik résszel befellegzett a Frozenbyte Trine szériájának, de a 2019-ben kiadott Trine 4: The Nightmare Prince-szel sikerült a fejlesztőcsapatnak feledtetnie a korábbi kellemetlen élményeket és visszahelyezni a sorozatot a helyes útra. A rajongók azonban még így sem feltétlenül lélegezhettek fel, sokáig bizonytalan volt, hogy lesz-e folytatás.

Idén februárban aztán egy a havi PlayStation Plus címeket rendszeresen idő előtt eláruló szivárogtató leleplezte, hogy készül a Trine 5, most pedig végre megkaptuk a hivatalos bejelentést is. 

Hirdetés

A Trine 5: A Clockwork Conspiracy szerencsére nem próbálkozik ismét azzal, amivel a Trine 3, szóval nem lesz teljesen 3D-s, hanem marad a szériánál megszokott 2,5D-s nézetnél, és a koncepció tekintetében is megmaradtak a már jól ismertnél: három különböző képességgel rendelkező karakterrel, a varázslóval, a lovaggal és a tolvajjal oldhatunk meg fantáziadús fejtőröket, harcolhatunk az ellenfelekkel és haladhatunk tovább a platformer pályáin.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hőseinknek ezúttal is Trine világát kell megmenteniük a segítségünkkel, most éppen egy aljas duótól, akiknek egy hadseregnyi órakatona áll a rendelkezésére. Szerencsére a Frozenbyte nem csupán az ellenfelek tekintetében igyekezett frissíteni a formulán, a három főszereplő ugyanis kapott új képességeket: a varázsló például többek között képes megfordítani a gravitációt, a tolvaj új, visszapattanó nyilakat használhat, a lovag eszköztára pedig egy elhajítható karddal bővül, amivel például egy átmeneti platformot hozhat létre. Ezeket karakter-specifikus küldetésekkel lehet feloldani, és szépen illeszkednek a Trine 5-ben bevezetésre kerülő új fejlődési rendszerbe. 

A fejlesztők szeretnének nagyobb mélységet és változatosságot adni a játéknak, így új elemeket adtak hozzá (levegő, fény, mágnesesség, elektromosság) és a küzdelmek is nagyobb kihívást jelentenek majd, mivel szeretnék, ha ezek - beleértve a bossharcokat is - taktikusabbak és magával ragadóbbak lennének, különösen a nehezebb szinteken. Utóbbi viszont teljesen testreszabható lesz, beállíthatjuk a rejtvények, a harc és a feltámadás paramétereit is. 

A Trine 5: A Clockwork Conspiracy napra pontos megjelenési dátummal még nem rendelkezik, de a tervek szerint már a nyár folyamán ki fogják adni PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re és Nintendo Switchre. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)