Hirdetés

Just Dance 2020 teszt - ha nem tiszta, vidd vissza

|

A népszerű ritmusjáték kevés újdonsággal tért vissza, de még mindig élvezetes.

Hirdetés

Szokták mondani, hogy az életkor nem erény. Tízéves a Just Dance sorozat, és noha ez önmagában valóban nem mond el semmit a játékról, mégis származik belőle jó pár következmény. Stöki az évtizedet elemezvén azt írta 2010-ről, hogy "ekkor kezdett csökkenni a ritmusjátékok népszerűsége". A Just Dance viszont éppen ekkor indult hódító útjára. Az első játék Wii-re 2009 novemberében került piacra, 32 popslágert és ezekre koreografált táncot tartalmazott. A Wii Remote-ot a jobb kézben tartva kellett táncolni, a gép pedig értékelte a táncos teljesítményét. Míg a kritikusok az első, majd a későbbi részeket sem értékelték talán még jóra sem, inkább csak közepesre, a közönség szívéhez és mozgásszerveihez megtalálta az utat a játék, olyannyira, hogy 2013-ra ez lett a Ubisoft második legnépszerűbb (értsd legjobban fogyott) franchise-a a Assassin's Creed után.

Hirdetés

Nosztalgiabuli

A Just Dance 2020 a korábbi évek újításaiból megőrizte a Kids-módot, a matrica- és avatárgyűjtögetést, és az Unlimited szolgáltatás is jár a megvásárolt játék mellé 30 napig (később már csak díjazás ellenében). Teljesen eltűnt a Dance Lab néven indult játékmód, amelyben különböző mozgáskultúrák jellegzetes mozdulatait kellett gyors egymásutánban pörgetni, mert új kihívásnak adta át helyét a 2020-ban.

Az All Stars-mód vezeti végig a nosztalgiázni vágyókat az elmúlt tíz év Ubisoft generálta táncélményén. Ezt választván a Just Dance univerzumba jutunk, ahol 11 bolygó és a játékból már ismerős kedves koalamackó vár minket. No meg egy busz, amelyre az egyes égitestek lakói akkor szállhatnak fel, ha a hozzájuk társított tíz, kilenc, nyolc… kettő, egy évvel ezelőtti, a Just Dance-ben megjelent koreográfiát eltáncoljuk. Jutalmat is kap, aki végigcsinálja ezt az extrém túrát (extrém, amennyiben egyvégtében akarjuk teljesíteni - és a tapasztalatom azt mutatja, hogy az átlag úgy akarja): felszabadul a High Hopes nóta.

Ezzel le is lepleztem, melyik zeneszámot ítélte a legnépszerűbbnek a Ubisoft Paris idén. Ezenkívül olyan dallamokat indíthatunk el, mint a Bad Guy (Billie Eilish), a God Is a Woman (Ariana Grande), az I Don't Care (Ed Sheeran), összesen negyvenkettőt.

Milyen gamer, aki táncol?

Noha az előítélet azt diktálná, hogy semmilyen, a válasz valójában az, hogy gyerek, tinédzser, felnőtt; házibulizó, táborozó, lábadozó; fa- vagy éppen rongylábú… összefoglalva bármilyen, és az is biztos, hogy önfeledt. És jó részben e sorozatnak köszönhető, hogy ezt maga a játékosközösség is felismerte, illetve az elmúlt tíz évben észben tartotta.

Just Dance 2020
Idén is megadom neki a kacagó elégségest, mert nincs benne nóvum, de ugyanolyan önfeledt órákat ígér, mint az elmúlt évtized során végig.
Ami tetszett
  • All Stars-mód
  • Mókás koreográfiák
Ami nem tetszett
  • Nagyon kevés újdonság
  • Drága
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)