Hirdetés

Kalózokra vadászik az APEH

|

A jövőben az adóellenőrzések keretében a legális szoftverhasználatot is ellenőrzik az adóhatóság munkatársai.

Hirdetés

Az együttműködési megállapodást szerdán írta alá Szikora János, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke és Georg Herrnleben, a Business Software Alliance (BSA) nemzetközi szerzői jogvédő szervezet közép-kelet-európai igazgatója. Az együttműködés elsősorban az APEH revizorok szoftverlicencekkel kapcsolatos szakmai képzésére terjed ki, emellett az adóhatóság is megosztja majd az BSA-val az ellenőrzések során szerzett általános tapasztalatait. Az egyes ügyekkel kapcsolatos információkat természetesen ezt követően sem osztja meg az adóhatóság a jogvédő szervezettel, mivel azok adótitoknak számítanak. Ugyanakkor - amint az azt az adózás rendjéről szóló törvény eddig is előírta - az adóhatóság kötelezettségei közé tartozik, hogyha az ellenőrzéssel összefüggésben bűncselekmény - jelen esetben szerzői jogsértés - gyanúja merül fel, úgy azt hivatalból jelentenie kell a rendőrségnek, illetve a vám- és pénzügyőrségnek.
Tovább >>

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)