Hirdetés

Kamu Helldivers 2 szedte áldozatait a Steamen, de más játékokat is lemásoltak

|

Egy különösen pofátlan csalássorozat ütötte fel a fejét a népszerű játékáruházban, de a Valve gyorsan reagált.

Hirdetés

A Sony bölcsen járt el azzal, hogy a PlayStation 5 mellett PC-re is kiadta a február 8-án rajtolt Helldivers 2-t, hiszen az Arrowhead Game Studios Csillagközi invázió ihlette lövöldéje óriási sikert aratott: már a pályafutása első napjaiban több mint 1 millió példányt adtak el belőle, a Steam statisztikái alapján pedig jókora tömegeket mozgat meg a bogarak és robotok ellen vívott virtuális háború.

Ám ahogy az ilyenkor lenni szokott, gyorsan megjelentek a zavarosban halászó csalók is, akik nemcsak illegális ajándéktárgyakkal próbálják átverni a publikumot, de még magát a játékot is lemásolták, aminek sokan bedőlhettek.

Hirdetés

Az Arrowhead ugyanis nemrég a Discordon hívta fel rá a figyelmet, hogy két vagy három hamis Helldivers 2 is felbukkant a Steamen, amelyekhez a csapatnak természetesen semmi köze sincs. E sorok írásakor a Valve már törölte az imposztorokat, de az interneten olvasható beszámolók alapján a Figularity és a Don Not Smile című játékokról van szó, amelyeket egyszerűen átneveztek a csalók, majd az eredeti Helldivers 2 adatlapról származó képekkel és leírásokkal látták el őket egy masszív leárazás kíséretében.

A habár a kamu kópiák csak néhány órán át voltak elérhetők, a csábító akciónak így is bedőlhettek páran, a Redditen például találni olyan bejegyzést, melynek szerzője arra panaszkodik, hogy akármit csinál, a Figularity jön be a megvásárolt Helldivers 2 indításakor, a top kommentelő pedig azt állítja, hogy az egyik barátjával is ez történt. A jó hír, hogy az áldozatok minden bizonnyal visszakapják a pénzüket a Valve-től, de attól még senkinek sem kellemes egy ilyen élmény.

Az Arrowhead most mindenkit figyelmeztet, hogy a hasonló átverések elkerülése érdekében mindig ellenőrizzük a megjelenési dátumot, hiszen ha nem február 8. szerepel az adatlapon, biztosan nem az igazi Helldivers 2-ről van szó. Azt pedig már mi tesszük hozzá, hogy a legritkább esetben sem szoktak leértékelni olyan játékokat, amelyek csupán pár hete jöttek ki, és a fél világ függ rajtuk, hiszen üzleti szempontból semmi értelme nincs egy ilyen jótékonysági akciónak.

Az óvatosság pedig sajnos nem csak a Helldivers 2 esetében indokolt, egy másik Reddit-bejegyzés alapján ugyanis mostanság több játékot is "lemásoltak", köztük a hasonló hype-ot generáló Palworlddel, a Counter-Strike 2 Prime Status Update-tel és az Escape from Tarkovval.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)