Hirdetés

Kedvező árú gamer számítógép Intel Core i3 processzorral

|

Az egyik legújabb kétmagos Intel központi egység található a QWERTY Platinum konfigurációjában, mely a DirectX 11-es játékokkal is megbirkózik.

Hirdetés

Másfél hónappal ezelőtt mutatta be legújabb processzorait az Intel, az asztali vonal új Core i5 és i3 központi egységekkel gazdagodott. Ezen processzorok különlegessége, hogy a 32 nanométeres gyártástechnológiával készült CPU-mag mellé egy grafikus vezérlő is befért, így a memória- és PCIe-vezérlő után az Intel integrált grafika is beköltözött a központi egység közvetlen közelébe.



A Qwerty Computer szinte azonnal reagált a bejelentésre, és az egyik Core i3-as variánst tette meg a Platinum konfiguráció lelkévé. Az 530-as típus 2,93 gigahertzes alapórajelen üzemel, a natív kétmagos felépítést pedig a HyperThreading-technológia teszi erősebbé. Üröm az örömben, hogy ez a processzor nem támogatja a Turbo Boost technológiát, de röpke tapasztalataink alapján a Qwerty gépénél nem is hiányoltuk a dinamikus frekvenciaszabályzást.

Kissé meglepődtünk azon, hogy nem egy H55-ös alaplap nyújt táptalajt a kétmagos Core i3-nak, hanem egy jóval erősebb szolgáltatáskínálattal felszerelt P55-ös variáns üzemel a gépben. A GA-P55-US3L az alaptudásán felül remek tuningfunkciókat is fel tud mutatni, könnyű dolga lesz tehát annak, aki magasabb órajelen kívánja használni a kétmagos Core i3-at. A rendszermemória mérete ezúttal is 4 GB, a két modul órajele – 1333 MHz – igazodik a processzor beépített memóriavezérlőjének tudásához.


Az alapok tehát ismét rendben vannak, és úgy véljük, a konfiguráció 3D-s teljesítményére sem lesz panasz. A nálunk járt tesztdarabban egy ASUS Formula HD 5750-es vezérlő kapott helyett, amely amellett, hogy támogatja a legújabb DirectX 11-es játékokat is, extrém kivitelű hűtővel is bír. Napjaink és a közeljövő DX11-es játékaival könnyedén elboldogul ez a kártya.

Főbb jellemzők:

- Intel Core i3-530 2,93 GHz processzor
- Gigabyte GA-P55-US3L alaplap
- 2×2 GB DDR3-1333 MHz memória
- ASUS EAH5750 Formula/2DI/1GD5 videokártya


Az 500 gigabájtos merevlemez és a többformátumú DVD-írón cseppet sem csodálkozunk, mint ahogy azon sem, mily példás rend uralkodik a gépházon belül. Extra szellőztető ventilátor ezúttal nem része az alapkiszerelésnek, de utólag könnyedén orvosolni lehet ezt a problémát a két 80 milliméteres ventilátorhelynek köszönhetően.


Értékelés: 91
Ár: 169900 Ft


Erős középkategóriás játékgépet ismerhettünk meg a Platinum személyében, amely a legújabb technológiákat tartalmazza.


A QWERTY Platinum játékos gépről bővebb információt a gyártó weboldalán olvashattok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)