Hirdetés

Kegyetlen sors vár az ütős trailert villantó GreedFall 2 játékosaira

|

Izgalmas részletek derültek ki a Spiders új, GreedFall 2: The Dying World címre keresztelt szerepjátékáról.

Hirdetés

Még 2022 tavaszán leplezte le a szerepjátékokra specializálódott, de már a soulslike-ok műfaja felé is nyitó Spiders soron következő projektjét a GreedFall 2 képében. Ne hagyja senki magát megtéveszteni a sorszámozás által, ugyanis a The Dying World alcímet viselő epizód nem folytatás, hanem előzmény, amelyben Teer Fradee mesés szigete helyett az öreg kontinens, Gacane szépségeit fedezhetjük fel. Pontosabban azt, ami még megmaradt a számos dicső nemzetnek otthont adó, ám látványos hanyatlásnak indult világból.

A megállíthatatlanul tomboló háborúkon túl egy gyógyíthatatlan járvány is sietteti Gacane pusztulását, és ekkor érkezünk mi ebbe a számunkra ismeretlen közegbe egy, a szeretteitől és a népétől elszakított, Teer Fradee szigetéről erőszakkal elhurcolt rabszolga személyében, aki - mint az a Nacon Connect 2024 keretében levetített előzetesből világosan kiderül - nemcsak a kézitusában állja meg a helyét, de a mágiához is konyít valamennyit.

Hirdetés

Megjelenési dátummal sajnos még nem tudtak szolgálni a fejlesztők, csupán annyi derült ki, hogy a PC-re, PS5-re és Xbox Series X|S-re érkező GreedFall 2: The Dying World valamikor a nyáron debütál majd, méghozzá első körben csak korai hozzáférésben. Ebből kiindulva nem kizárt, hogy a tényleges rajt 2025-re csúszik.

Azt ellenben megtudtuk, hogy az első részben megismert frakciók mellé újakat is behoznak, a nemlineáris, döntéseink nyomán formálódó és többféle befejezéssel kecsegtető kaland során hozzánk szegődő társaik pedig mind kötődnek valamelyikhez közülük. Ebből pedig az következik, hogy akár faképnél is hagyhatnak minket, ha az adott frakcióval megromlik a viszonyunk. Egyébként pedig ha ügyesen keverjük a lapokat, akár viszonyt is kezdhetünk azokkal a társakkal, akiket vonzónak tartunk, és persze a fejlesztők is úgy írtak meg, hogy nyitottak legyenek a közeledési kísérleteinkre.

Végezetül kiderült még, hogy jelentősen átdolgozták a harcrendszert, taktikusabbá tették, hogy ezzel is kihangsúlyozzák, ezúttal nem egyetlen hőst irányítunk két kísérővel, hanem egy négyfős csapatot. Azt persze, hogy mindez hogyan működik a gyakorlatban, még nem mutatták meg.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)