Hirdetés

Kemény döntéshelyzetek elé állítaná az Obsidian az Avowed játékosait

|

Nem a véletlen műve lesz, ha hosszas percek után sem tudunk majd egyértelműen dönteni.

Hirdetés

Nemrégiben megkezdte az Xbox az évet, lepörgött a Developer Direct, ahol számos készülő alkotásba nyerhettünk bepillantást. Bemutatkozott többek között a MachineGames gondozásában készülő Indiana Jones játék, megjelenési dátumot kapott a Ninja Theory régóta várt folytatása, a Senua's Saga: Hellblade 2, no meg persze bepillantást nyerhettünk az Obsidian legújabb belső nézetes akció-szerepjátékába, az Avowedba is, ami a mostani hírek alapján sokkal komplexebb döntések elé állít majd minket, mint azt elsőre gondolnánk.

A minap ugyanis Carrie Patel, az Avowed rendezője elmondta, hogy szerettek volna túllépni a "fekete-fehér" erkölcsi kettősségen, ezzel együtt pedig sokkal komplexebb, megterhelőbb döntések elé állítanák a játékosokat.

Hirdetés

Ezzel kapcsolatban egészen pontosan úgy nyilatkozott:

"A választásokhoz és a következményekhez való hozzáállásunkkal a célunk az volt, hogy elkerüljük a fekete-fehér, avagy a jó kontra rossz erkölcsi skálát, ahol a döntésed súlya teljesen nyilvánvaló. Inkább valami olyat szerettünk volna megalkotni, ami közelebb áll az élethez, ahol néha nem egyértelmű a döntés, vagy pont, hogy a helyes választás az, ami nyilvánvalónak tűnhet, de a végeredmény aztán meglepő lehet, indokolt, de meglepő."

Patel elmondta még azt is, hogy az ilyen jellegű kihívások lehetővé teszik az emberek számára azt, hogy "valami bonyolult dolgon rágódjanak, miközben egy viszonylag biztonságos játékkörnyezetben hozzák meg és fedezzék fel ennek következményeit". A rendező a Mass Effect 2-t hozta fel példának, aminek sikerült olyan dilemmák elé állítani a játékosait, hogy még évek múlva is felemlegették a döntéseiket.

Egy rövid mellékküldetésen kívül még nem sokat láttunk az Awoved döntési mechanikáiból, de úgy néz ki, tényleg nagyban építenek majd rá, szóval bízunk a legjobbakban. A játék a tervek szerint még idén ősszel jelenik meg PC-re és Xbox Series X/S konzolokra, de természetesen még a megjelenés napján bekerül a Game Pass kínálatába is.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)