Hirdetés

Késnek az új DX 11-es Nvidia videokártyák

|

Csak 2010 márciusában érkeznek az első Fermi GPU-val szerelt DX 11-es Nvidia videokártyák

Hirdetés

Ha valósnak bizonyultak volna az Fermi architektúrára épülő DX 11-képes Nvidia kártyák első megjelenési dátumai, akkor néhányan akár már a fa alatt is találhattak volna párat. Sajnos nem így történt.


A GT300 novemberi megjelenése szemmel láthatóan elúszott, de az ezt követő december végi eljövetel is kacsának bizonyult, ahogyan az egészen idáig tartható időpontnak látszó januári CES (ahonnan mazur informál majd bennünket) időpont is elbukott. A legfrissebb hírek szerint az Nvidia csak 2010 márciusában tudja piacra dobni első Fermi-GF100 típusú VGA-ját, ami ráadásul nem is a csúcskategóriából kerül majd ki. A GF104 verziójú kártyák csak a második negyedévben kerülnek majd a boltok polcaira, és ők fogják váltani a GTX295/285/275/260 kártyákat.


Így tehát az AMD újabb értékes hónapokat nyert ahhoz, hogy HD5000-es kártyáival betömje a DX 11-ért éhezők száját, s minél kevesebb helyet hagyjon az Nvidia megoldásának. Ezért például január-február környékén jönnek a 40nm-es Radeon HD 5670/5570 és HD 5450-es kártyák, a valódi piacnak számító középkategória meghódításáért. Jó világ jön Matteóra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)