Hirdetés

Készül a Dungeon Keeper 3?

|

Az Electronic Arts több híres játék jogait biztosította be hosszabb időre, vélhetően régi klasszikusainak feltámasztására készül.

Hirdetés

Egy-egy régi sikerjáték feltámasztása általában kétféle eredménnyel járhat, ha már egyszer ilyen dualista felfogás szerint épült világban élünk: a végeredmény lehet méltó tisztelgés a példakép előtt, ám ugyanakkora esély van az előd emlékének meggyalázására is.



Odáig nem merészkednék, hogy megjósoljam, melyik kategóriába sorolhatóak majd az EA által felmelegítendő címek, hiszen az sem biztos, hogy bármelyikből lesz valami belátható időn belül, de legalább az esély megvan rá, hála a védettség meghosszabbításának. Mint ismeretes, a második legnagyobb független fejlesztő- és kiadóvállalat a mehosszabbíttatta a Wing Commander védjegy felhasználásának jogait.
Nem árt tudni, hogy a sokáig a játékipar nagy mumusának tartott cég az említett űrszimulátoron kívül a bunyós, motoros Road Rash, a humoros kórházmenedzser Theme Hospital, az istenszimulátor Populous és a Dungeon Keeper jogokat is levédette jó pár évre az erre szakosodott hivatalnál (United States Patent and Trademark Office).



Utóbbi esetben két bejegyzést is található a szabadalmi és védjegy hivatalnál. Az első egy online játékra utal, ami a korábban kicsacsogott Dungeon Keeper Online projekt tudatában nem meglepő, a második viszont egy hagyományos videojátékot takar.
Nem elképzelhetetlen, hogy az elkövetkező néhány évben sorra visszatérnek a fentebb említett klasszikusok. Ti örülnétek ennek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)