Hirdetés

Két év múlva drónok szállíthatják házhoz a csomagokat (videó)

|

Az Amazon 2015-re tervezi beindítani PrimeAir szolgáltatását, melynek lényege, hogy önműködő drónokkal küldik házhoz a csomagokat.

Hirdetés

Egyelőre még csak tesztelik a programot, de Jeff Bezos, az Amazon chief executive-ja úgy gondolja 2015-re beindulhat a szolgáltatás az Egyesült Államokban, 2016-ban pedig Európában is.

A CBS 60 Minutes című műsorában adott interjújában elmondta, hogy a nyolcrotoros robothelikopter képes 2,3 kilogrammnyi tömeget harminc percen belül elszállítani a megrendelőhöz. Az, hogy a szolgáltatás beindulhasson, nem csak a kivitelezhetőségen múlik: a Légügyi hivatalnak jóvá kell hagynia, hogy civilek is használhassák a légteret önműködő drónok reptetésére. „Tudom, hogy úgy néz ki, mintha science fiction lenne, de valójában nem az. Fél óra alatt tudunk szállítani... felemelhetünk nagyjából legfeljebb [2.3 kg-os] tárgyakat - a rendeléseink 86%-ában ilyeneket szállítunk ki.” 

A Prime Air alább látható működés közben. Elég menő.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)