Hirdetés

Két GPU-s S3 videokártyát épít a VIA

|

Kiemelkedő 3D-s teljesítmény helyett inkább a többmonitoros felhasználás és a multimédiás tartalomszolgáltatás kiszolgálása szerepel a célok között.

Hirdetés

Egyesek számára talán meglepő lehet, hogy NVIDIA vagy AMD grafikus kártya helyett egy vadiúj S3 fejlesztésről adunk hírt nektek. Sokan bizonyára már rég leírták a VIA alá tartozó márkát, hiszen mára lényegében kiszorultak a VGA-piacról, nagyon pici részesedést tudhatnak magukénak. A termékbevezetések azonban ennek ellenére tovább folynak igaz, nem olyan intezitással, mint amit a két nagy gyártó kapcsán megismerhettünk az utóbbi évek során. Kis pénz, kis foci, ahogy mondani szokták.

A legújabb termékük nem akármilyen grafikus kártya lesz, a tavaly ősszel bemutatott Chrome 5400E grafikus megoldásból dupla-GPU-s vezérlőt akarnak készíteni. A szimplán 5400E X2-nek elnevezett újdonság azonban továbbra sem rendelkezik majd annyi 3D-s erővel, hogy versenyre kelljen az NVIDIA és az AMD legújabb kártyáival. Épp ezért a fő felhasználási területként az ún. "Digital Signage" technológiát - módszertant - nevezték meg, mely képi és szöveges információk dinamikus elosztásáért felel. Akit komolyabban érdekel a téma, itt olvasgathat róla bővebben.

Az ehhez szükséges követelmények egyik fajta teljesítése az akár 8 megjelenítő kezelésére is képes PanoChrome technológia, illetve a  H.264, VC-1 és WMV-HD videófolyamok lejátszásának hardveres támogatása. A rendkívül alacsony fogyasztású vezérlő egyéb specifikációi - üzemfrekvencia, memória méret, monitor kimenetek fajtája, stb. - egyelőre nem ismert, ám ezekre minden bizonnyal fény derül a jövő héten kezdődő Las Vegas-i Digital Signage Expo-n.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)