Hirdetés

Két SuperPipe-os hűtésű GeForce GTX 285 az MSI-tól

|

A gyártó bemutatta a heatpipe + dupla ventilátoros hűtésű grafikus kártyáit.

Hirdetés

 

 

A hazánkban is széles rajongótáborral rendelkező MSI ma bejelentett két új, SuperPipe elnevezésű hűtési megoldással felvértezett GeForce GTX 285-öt. A kettő közti különbség csupán az órajelekben nyilvánul meg: lesz egy sima változat, és egy OC nevű, gyárilag magasabb frekvenciákon üzemelő típus.

msi-geforce-gtx285-superpipe-1.jpg

Az igazi érdekességüket valójában a hűtésük adja, ugyanis ez a gyártó saját fejlesztése. Mint a képen is látható, az alapja egy 5 heat-pipe-ból álló talapzat: három hagyományos hőcsőből és két Superpipe-ból áll. Az utóbbi kettő abban különbözik a megszokottaktól, hogy 60 százalékkal vastagabbak, így több hőt képesek elvezetni. Számszerűsítve ezek 8 mm átmérőjűek, míg a hagyományosak 6 milliméteresek.

msi-geforce-gtx285-superpipe-2.jpg

Ezeknek szó szerint a tetejébe még jön két hűtőventilátor, amelyek a forró levegőt két irányba áramoltatva nyújtanak nagy segítséget a hő leadásához.

Mindkét kártyára 1 gigabájt GDDR3 memória került, 512 bit sávszélességű memóriabuszra ültetve. A grafikus processzorban 240 darab 1476 megahertzen üzemelő stream processzor kapott helyett; a GPU/memória órajel a sima változat esetében 648/1242 MHz, az OC-nél ezek az értékek 680/2500 MHz.

msi-geforce-gtx285-superpipe-3.jpg

A gyári órajeleken működő verzió megjelenése napokon belül várható, az árazásról nincs pontos információnk. Azonban az OC változat már feltűnt néhány webáruházban, átlagosan 340 eurós (kb. 103 ezer forintos) áron.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)