Hirdetés

Kétprocesszoros alaplap az ASUS-tól - akár gamereknek is

|

Oké, tudom hogy szerverekbe szánt deszkáról van szó, de azért Crysis-ozásra se lenne kutya!

Hirdetés

Az ASUS a CeBIT-en bemutatta a Z8NA-D6 megnevezésű alaplapját, amely bár ATX szabványú, mégsem hétköznapi halandók gépébe tervezték. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne majd megvásárolni és a megfelelő hardverelemek csatlakoztatásával ne sikítana rajta az összes új PC-s cím.

asus-z8na-d6-1.jpg
Mint már beharangoztam, a lapon két darab LGA-1366 CPU-aljzat kapott helyet, amelyekbe négymagos Xeon szerver-processzorokat lehet beültetni. A Z8NA-D6-on a gamerek által nem annyira ismert Intel 5500-as chipsete kapott helyet.

Mindkét CPU-hoz három darab memóriamodul társítható, így az alaplap extra logikai chipekkel ellátott (avagy „buffered") DDR3-1333 memóriák esetén akár 48 gigabájtot is képes kezelni.

asus-z8na-d6-2-specs.jpg

Ezeken kívül a lap rendelkezik egy PCI Express x16 és két darab x8-os bővítőhellyel. Merevlemez és optikai meghajtó csatlakoztathatósága terén sincs szégyenkeznivalója: összesen 14 SATA port került a monstrumra.

A tajvani gyártó egyelőre nem közölte, hogy az alaplap mikortól kezdve lesz megvásárolható, illetve az ár sem szerepel az ismert információk halmazában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)