Hirdetés

Kevesebb buggal jelent meg a Starfield, de amit eddig a játékosok találtak, az nagyon vicces

|

Mindig is híresek voltak a Bethesda játékai hol megdöbbentően bizarr, hol pedig kimondottan szórakoztató bugjaikról. A Starfield sem kivétel.

Hirdetés

Nincs olyan játék, amelyik makulátlan állapotban jelenik meg, amelyiken ne lehetne a továbbiakban még csiszolgatni, és hatványozottan igaz ez a más alkotásoknál lényegesen komplexebb, mechanikák sokaságát egymásra rétegző, nyitott világú címekre. A Rockstar (Grand Theft Auto, Red Dead Redemption), a Ubisoft (Assassin's Creed, Far Cry) és a CD Projekt RED (The Witcher, Cyberpunk 2077) fejlesztői hosszan mesélhetnének arról, hogy hány meg hány mókás bugra bukkantak a játékosok a megjelenést követően, amelyek nem akadtak fenn a kritikus hibákra fókuszáló Q&A csapatok hálóján.

Ezek némelyikét idővel kigyomlálták, de arra is láttunk már példát, amikor a közösség annyira beleszeretett egy-egy bugba, hogy ahhoz később sem nyúltak hozzá a fejlesztők. Mi több, gondoskodtak róla, hogy a játékok frissebb verzióiból se hiányozzanak.

Hirdetés

De persze nem csak a korábban említett open world játékokban fordulnak elő mély sóhajokat és szemforgatást kiváltó, harsány kacagást vagy tenyérbe temetett arcokat eredményező programhibák. A Bethesda Game Studios kezdetben Gamebryo, majd később Creation motorra épült alkotásai máig úgy élnek a köztudatban, hogy azok a játékosok jártak jól, akik vártak fél-egy évet vagy akár még többet is a premiert követően, és csak akkor ugrottak fejest a kalandokba, amikor már kijött jó néhány patch, valamint munkához láttak a modkészítők.

Nem véletlenül fogadkozott tehát a Microsoft is, hogy a Starfield különb lesz, és hogy kevesebb bugba futhatunk majd bele a játék megjelenésekor. Egyébként bármilyen meglepő, ez tényleg igaznak bizonyult, ugyanakkor nem jelenti azt, hogy ne lehetne anomáliákra bukkanni, mint azt az alábbi válogatás is bizonyítja. Kezdeném gyorsan egy saját képpel, ami még a tesztelés során készült a szereplők zömét hajkoronájuktól és arcszőrzetüktől egyaránt megfosztó bugot elvileg elimináló (azóta nem fordult elő) patch érkezése előtt.

Ennél is viccesebb azonban a táncszőnyeges harcairól elhíresült MissMikkaa felfedezése. A youtubernek űrhajójának felszállás közben sikerült cet módjára befalnia számos NPC-t, akik valamilyen rejtélyes oknál fogva a rámpán gyülekeztek.

De az sem rossz, amit egy német játékosnak, bizonyos Woodic3-nak sikerült előcsalogatnia rögvest a második helyszínen, Kreeten. A karakterét kísérő robot, Vasco váratlanul megtanult a levegőben járni.

AzureElite felfedezése ezzel szemben inkább bizarr. Az egyik társa, Andreja feje hirtelen láthatatlanná vált, aminek köze lehet ahhoz, hogy képes úgy álcázni magát, mint a yautják a Predator filmekben. Lehetne ennél persze sokkal rosszabb is a helyzet, például körbeforoghatna a feje valahogy úgy, mint Az örödögűző ikonikus jelenetében.

Természetesen a rossz helyen, rossz időben tébláboló, az éppen zajló beszélgetésbe faarccal beletrappoló NPC sem hiányozhat a felhozatalból. Ezt a műfajt egyébként a háztetőkre mászó, az ablakon át hesszelő Keszeg fejlesztette művészetté, ezért Dethnova9 találatának csak közepes érdemjegyet tudunk megítélni.

Az a bug viszont, amivel Alex Avard szembesült, kis híján elvette a modkészítők munkáját: a marsi Cydonia folyosóit róva egy sor alulöltözött NPC jött vele szembe.

De akad olyan játékos is, akit a hajója (vagy annak hozzárendelt legénysége) nemes egyszerűséggel magára hagyott.

AINT NO WAY MY SHIP DID THIS TO ME 🤣
byu/evaTK3 inStarfield

Ti milyen vicces bugokra bukkantatok eddig? Írjátok meg kommentben!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)