Hirdetés

Kezdhetünk aggódni a GTA VI miatt? Távozott a Rockstar Games egyik vezető írója

|

Mike Unsworth 16 éven keresztül dolgozott a GTA és Red Dead Redemption szériákon.

Hirdetés

Az utóbbi hetekben-hónapokban újabb felmondási- és leépítési hullám söpört végig a játékiparon: többek között a BioWare ötven embertől (köztük veterán íróktól) vált meg, távozott a Fable történetért felelős vezetője, 20 év után elköszönt az Xboxtól a Major Nelsonként ismert Larry Hyrb, lelépett a Naughty Dog társelnöke, és még a Marvel Entertainment vezérigazgatója sem úszta meg

A listára sajnos felírhatjuk most még egy veterán fejlesztő nevét, ugyanis a Rockstar Games is elveszített egy profi szakembert, aki nélkül aligha lennének ugyanazok a GTA és Red Dead szériák. 

Hirdetés

Michael Unsworth köszönt el a stúdiótól, aki mindkét Red Dead Redemption egyik vezető írója volt, de olyan alkotásokon is dolgozott, mint a Grand Theft Auto IV, a Grand Theft Auto V, az L.A. Noire és a Max Payne 3. Unsworth 16 év után hagyja maga mögött a stúdiót, és nem árulta el, hogy miért. 

Távozása önmagában is szomorú, viszont ha hozzátesszük, hogy az utóbbi években kik léptek le a Rockstar fedélzetéről, még lehangolóbb az összkép. Köztük van például Dan Houser, a stúdió egyik alapítója, aki még 2020-ban csukta be végleg az ajtót maga mögött, hogy új fejlesztőcsapatot alapítson. Ugyanebben az évben mondott búcsút a cégnek Lazlow Jones író-producer is, aki közel 20 éven keresztül dolgozott a GTA-szérián. Szemléltetésként: a Red Dead Redemption 2 három vezető írója közül tehát kettő már nem is dolgozik a Rockstar Gamesnél. 

A Take-Two pénzügyi előrejelzései alapján a GTA VI valamikor 2024 áprilisa és 2025 márciusa között jelenhet meg, és egy extra csapat is segíti a fejlesztését - a kérdés már csak az, hogy megérezzük-e majd Houser, Jones, Unsworth és a többiek hiányát, sikerült-e őket pótolni más tehetségekkel. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)