Hirdetés

Kiabálva üzent a Disney főnökének a Breaking Bad sztrájkoló sztárja

|

Bryan Cranston mikrofonba kiáltva nyilvánított véleményt a színészek sztrájkját bíráló Bob Igerről.

Hirdetés

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a hollywoodi forgatókönyvírók és színészek egy példátlan mértékű sztrájkba kezdtek, hogy tisztességes béreket harcoljanak ki maguknak, miközben a szórakoztatóipar egyre vehemensebben támogatja a munkájukat veszélyeztető mesterséges intelligenciás fejlesztéseket.

A színészek érdekeit képviselő SAG-AFTRA és az írók nevében fellépő WAG szakszervezetek által vezényelt munkabeszüntetés számos produkciót parkolópályára kényszerített, a filmipari fejesek azonban egyelőre megmakacsolták magukat, és nem látni előrelépést az ügyben. A Disney tavaly visszatért régi-új vezetője, Bob Iger néhány hete odáig ment, hogy egyenesen "irreálisnak" nevezte a színészek és az írók tiltakozását, amelyre most nem akárkitől kapott választ.

Hirdetés

A SAG-AFTRA nemrég New Yorkban, a Disney Entertainmenthez tartozó ABC News központjának közelében tartott tüntetést, melynek színpadán a Breaking Baddel világhírűvé vált Bryan Cranston egyenesen Igernek címezve adott hangot az elégedetlenségének:

"Tudom, uram, hogy ön más szemüvegen keresztül nézi a dolgokat. Nem várjuk el, hogy megértse, kik vagyunk, de arra kérjük, hogy hallgasson meg minket. És azon túlmenően, hogy figyeljen ránk, amikor azt mondjuk: nem fogjuk hagyni, hogy elvegyék a munkánkat, és robotoknak adják azt!"

- kiabálta a mikrofonba az Emmy-díjas színész, azt is hozzátéve, hogy nem fogják hagyni, hogy elvegyék a tisztességes megélhetéshez való jogukat és a méltóságukat. Az eseményről a Reuters hírügynökség számolt be, egy videót is közölve a beszédről:

Cikkünk írásáig a Disney fejese nem reagált Cranston üzenetére, de a tiltakozást kiváltó korábbi nyilatkozatában lényegében azt mondta, hogy az iparág vezető szereplői készek lennének mindenkinek olyan kompenzációt ajánlani, amely egyenesen arányos a munkájuk értékével, ám a színészek és az írók elutasították ezt.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A tiltakozók eközben egy kedvezőbb, a jelen kor gazdasági realitásait jobban figyelembe vevő megállapodást szeretnének kiharcolni a munkáltatói oldalt összefogó Mozgókép- és Televíziós Producerek Szövetségével (AMPTP), reflektálva az olyan, a kompenzációs rendszert mélyen érintő változásokra, mint a streaming szerepének hangsúlyossá válása a szindikációban értékesített TV-műsorokkal szemben, vagy a mesterséges intelligenciával generált tartalmak megjelenése.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)