Hirdetés

Kiakadtak a játékosok a Doom Eternal csalásellenes megoldása miatt

|

A Doom Eternal legújabb frissítése elhozta a Denuvo Anti-Cheat rendszert, de sokan nem bíznak benne.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt érkezett meg a Doom Eternal Update 1, a játék első nagyobb frissítése, ami elhozta az Empowered démonokat, egy új eventet egy rakás feloldható tartalommal, és a Denuvo Anti-Cheat védelmet, mely a Battlemode csalóit hivatott megállítani, de sokan nem bíznak benne. Bár az ehhez szükséges driver csak akkor fut, amikor a játék is, és a program nem készít képeket, nem böngészi fájljainkat, valamint nem streamel kódot a netről, aggodalomra ad okot, hogy beépül az operációs rendszerbe, vizsgálja, hogyan lép interakcióba a Windows és a játék, majd adatokat küld az Amazonnál üzemelő szervereknek. 

Hirdetés

Többen úgy gondolják, ez olyan sebezhetőséget nyit meg, amivel egy ügyesebb hacker komoly károkat okozhat a felhasználóknak, valamint az sem tetszik a játékosoknak, hogy az Anti-Cheat ikonok és képernyők nélkül, teljes csendben fut. Mint az a Steamen is látható, elkezdtek özönleni a negatív értékelések, és ugyan könnyen eltávolítható a védelmi program, anélkül egyjátékos módban sem játszható a Doom Eternal. A Bethesda és az id Software egyelőre nem reagált az aggodalmakra, a Denuvo egy blogposztban örömködött, hogy három éve fejlesztés alatt álló szolgáltatása a játékban debütálhatott.

Ti mennyire érzitek ezt problémásnak?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)