Hirdetés

Kibertámadás érte a Ubisoftot

|

A kiadó egy közleménnyel igyekezett megnyugtatni játékosait, de azért szükség volt biztonsági intézkedésekre.

Hirdetés

Előfordult korábban, hogy nem túl etikus hackerek miatt váltak elérhetetlenné egy-egy online játék szerverei, és sajnos arra is láttunk már példát, hogy ennél komolyabb támadás következtében felhasználói adatok kerültek illetéktelen kezekbe.

Nem olyan régen történt valamiféle turpisság a Ubisoft háza táján is, ami fennakadást okozott bizonyos szolgáltatásokban.

Hirdetés

Nehéz megmondani, pontosan mi zajlott le, de a kiadó egy közleményben elismerte, hogy az ügyben érintett volt több játéka is.

"Előző héten a Ubisoft kiberbiztonsági incidenst tapasztalt, ami ideiglenes zavart okozott néhány játékunknál, rendszerünknél, és szolgáltatásunknál. Az IT-csapataink vezető külsős szakértőkkel együtt dolgoznak a probléma kivizsgálásán. Elővigyázatosságból az egész vállalatra kiterjedő jelszó-visszaállítást kezdeményeztünk."

- áll a tájékoztatásban.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Viszont a játékosoknak elvileg nem kell megijedniük, a személyes adatok biztonságban lehetnek:

"Továbbá megerősíthetjük, hogy az összes játékunk és szolgáltatásunk normálisan működik, és jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy bármilyen játékoshoz kapcsolódó személyes információt elértek vagy nyilvánosságra hoztak volna az incidens hozadékaként."

Egyelőre tehát úgy tűnik, még időben reagált a Ubisoft, remélhetőleg nem lesznek komolyabb következményei a dolognak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)