Hirdetés

Kiderült, hogy a Call of Duty játékok miatt drágább lesz-e a Game Pass

|

Még nem záródott le az Activison Blizzard és a Microsoft ügylete, de az egyik lehetséges következménnyel kapcsolatban máris okosabbak lettünk.

Hirdetés

Továbbra sem lélegezhet fel az Activision Blizzard és a Microsoft, ugyanis az amerikai versenyhivatal új módot talált arra, hogy hátráltassa a bizniszüket: ezúttal a szövetségi bíróságnál azt szeretnék elérni, hogy a felek ne zárhassák le az üzletet azelőtt, hogy ők, vagyis az FTC és a brit szervezet, a CMA dűlőre jutnának velük. Az egyik meghallgatás július 24-én, a másik augusztus 2-án lesz, szóval a nyáron remélhetőleg végre pont fog kerülni az egyre nevetségesebbé váló ügy végére. 

A legtöbben természetesen azért várják, hogy végre révbe érjen az üzlet, mivel ez egyenes utat jelent afelé, hogy az Activision Blizzard címei bekerüljenek a Microsoft népszerű szolgáltatásába, a Game Passbe. Ez nemcsak olyan játékokat érint, mint a Diablo széria, hanem az összes Call of Duty-t is. 

Hirdetés

A kérdés már csak az, hogy vajon ennyi tartalom hozzáadásával és a gigász vadonatúj megjelenéseinek elsőnapos bekerülésével megemelik majd a Game Pass árát? Nos, egy bírósági dokumentumból ez is kiderül, a Microsoft ugyanis a következőt fogalmazta bele: 

"A felvásárlás előnyös lenne a fogyasztók számára azáltal, hogy a Call of Duty elérhetővé válna a Microsoft Game Passon keresztül azon a napon, ahogy megjelenik konzolra (a szolgáltatás ára nem emelkedne a felvásárlás miatt), valamint a Nintendóéra és más, felhőalapú streaminget lehetővé tevő szolgáltatásokra."

Persze ez nem jelenti azt, hogy soha nem is fog emelkedni a Game Pass ára, hiszen maga Phil Spencer is megerősítette, hogy ez elkerülhetetlen, csupán azt kötötte ki a dokumentum, hogy az Activision Blizzard felvásárlása miatt nem lesz drágább. 

Ti a vállalat melyik játékát szeretnétek mindenképp a Microsoft szolgáltatásában látni?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)