Hirdetés

Kiderült, mikor tartja a Microsoft az első nagy 2024-es játékbemutatóját, amin az Indiana Jones játékot is látni fogjuk

|

Öt stúdió öt alkotása már biztosan ott lesz az év első Developer Directjén.

Hirdetés

Korábban kizárólag a nagy videojátékos rendezvényekre (E3, Summer Game Fest, gamescom, Tokyo Game Show, The Game Awards stb.) támaszkodva mutatta meg a Microsoft, hogy milyen játékokkal ösztönözné a gamereket Xbox vásárlására, Game Pass előfizetésre, tavaly azonban egy új formátummal kísérletezett, ez volt a Developer Direct, amit a PlayStation State of Play és a Nintendo Direct ihletett. Akkor olyan címekkel és fejlesztőikkel ismerkedhettünk meg közelebbről, mint a Minecraft Legends, a Redfall, a Forza Motorsport, a The Elder Scrolls Online Necrom című kiegészítője valamint a váratlanul az ölünkbe hullott Hi-Fi Rush.

Később, még a nyár folyamán egy Starfield különkiadás keretében visszatért a Developer Direct, de azóta egyet sem harangozott be a Microsoft. Egészen mostanáig, ugyanis kevéssel ezelőtt közzétette a következő bemutató időpontját, és nem csak azt osztotta meg a nyilvánossággal, hanem a műsor várható tartalmát is.

Hirdetés

Úgy készüljetek, hogy január 18-án, csütörtökön magyar idő szerint 21 órakor veszi kezdetét az év első Developer Directje, és az már most borítékolható, hogy nem lesz rövid, mivel a csak a MachineGames műhelyében készülő Indiana Jones prezentációja több mint 10 percet vesz igénybe. Ebben a fejlesztők mesélnek a sztoriról, a miliőről, arról, hogy milyen lesz ténylegesen Indy bőrébe bújni (a verebek FPS/TPS mixről csiripelnek), de láthatjuk az első gameplay trailert is.

Végre mélyre hatoló játékmenet-bemutatót kap az Avowed, így az Obisidian srácai az egyes mechanikákon végighaladva megmutathatják, hogy mi vár majd a játékosokra a Pillars of Eternity világába helyezett belsőnézetes akció-RPG-ben.

Ugyancsak friss prezentációval jelentkezik az Oxide Games, amely a Civilization széria babérjaira tör az egyelőre csak PC-re bejelentett Ara: History Untold révén, miközben a Senuas's Saga: Hellbalde II fejlesztői a kulisszák mögé engednek majd bepillantást, hogy tanúi legyünk annak, hogyan készül a régóta várt folytatás.

Elképzelhető, hogy az imént felsorolt játékok némelyikének már a premierdátumát is elárulják 18-án, az viszont biztos, hogy az Activision Blizzard stúdióival kapcsolatba hozható bejelentéseket felesleges várni, ezt világosan közölte a Microsoft.

A Developer Direct után rögvest kezdődik azonban egy másik bemutató, nevezetesen a The Elder Scrolls Online 2024 Global Reveal 22 órakor, ami a ZeniMax Online népszerű MMO RPG-jének következő fejezetére fókuszál.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)