Hirdetés

Kiderült, mire fókuszál majd a The Witcher 4

|

A játék rendezője elárult egy s mást a The Witcher-széria következő felvonásáról.

Hirdetés

Habár a CD Projekt RED időközben alaposan kipofozta a Cyberpunk 2077-et és még egy príma kiegészítőt is leszállított hozzá, a lengyel stúdió legnagyobb dobása továbbra is az Andrzej Sapkowski könyveire épülő The Witcher-széria, ezért sokan örülhettek a The Witcher 4 tavaly márciusban megejtett bejelentésének.

A Project Polaris kódnéven futó játékról lényegében csak annyit tudni, hogy egy új saga nyitánya lesz, az Unreal játékmotor fogja hajtani és hogy időközben már a CD Projekt RED fejlesztőinek fele ezt kalapálja. Nemrég viszont nem más, mint a The Witcher 4 rendezője árult el néhány további részletet.

Hirdetés

Sebastian Kalemba az olasz Lega Nerdnek adott interjút, ahol a következő The Witcher is szóba került. A korábban az animációs részleget vezető rendező elmondta, hogy az adott univerzum miatt muszáj megtartaniuk bizonyos elemeket, ezért az újítások kapcsán is egy meghatározott utat kell követniük.

"A prioritásunk az, hogy megpróbáljunk olyasmit csinálni, ami mindig túlmutat a határokon, tovább akarunk menni. Megpróbálunk valami újat létrehozni ahhoz képest, amit már láttunk a szerepjátékokban. Az elképzelés valóban az, hogy valami olyasmit építsünk, ami túlmutat az előző The Witcheren, és ami egyben képes valami intenzívebbet elmesélni, ugyancsak intenzívebb játékmenettel."

A hangsúly tehát a határok feszegetésén van, de Kalemba affelől sem hagyott kétséget, hogy a szabadság is központi részét képezi majd az élménynek.

"Biztosítani kell a szabadságot a játékosnak, úgy kell éreznie, hogy szabad. A karakter felépítésétől kezdve az immerzióra koncentrálunk. Ez a saját út megválasztásának lehetőségéről szól. És persze magáról a karakter felépítéséről is, hiszen RPG lévén a játékosnak képesnek kell lennie arra, hogy úgy építse fel a karakterét, ahogyan azt jónak látja. A The Witcher ezt a struktúrát fogja követni: sok szabadság, de narratív szempontból van egy meghatározott út, amit követni kell."

- nyilatkozta a rendező, ami egybevág az eddigi ismereteinkkel. A CD Project RED ugyanis már korábban elárulta, hogy az új sagával új főszereplőt is kapunk, márpedig ha nem Ríviai Geraltra koncentrál a sztori, akkor nincs elméleti akadálya a szabad karaktergenerálás beemelésének. Ami pedig a saját út megválasztását illeti, ez emlékeztet a The Witcher 3-ban követett megoldáshoz: ugyan adott volt Geralt és Sapkowski világa, abban kalandozva viszont igazán fajsúlyos döntéseket hozhattunk, amelyek nemcsak a fő sztoriban, de a mellékküldetésekben is gyökeresen eltérő következményekkel jártak.

Szó ami szó, az interjú nem könnyítette meg a várakozást, a leghamarabb 2025-2026 környékére sejthető megjelenésig viszont más érdekességek is történnek a The Witcher-univerzum háza táján, hiszen a világot megalkotó lengyel író nemrég jelentette be, hogy 10 év után új Geralt-sztorit készít, a Netflixen landolni fog egy animációs sorozat, a jövő évtől kezdve pedig közösségi tartalmak fognak új életet lehelni a The Witcher 3-ba.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)