Hirdetés

Kiderülthetett, hogy mikor érkezik a boltokba az új PlayStation 5

|

Sok játékosnak még idén a karácsonyfája alá kerülhet a Sony felfrissített konzolja.

Hirdetés

Nemrég formálisan is bejelentette a Sony a PlayStation 5 legújabb, kisebb és könnyebb, mi több, immár 1 TB-os tárhellyel szerelt, ám teljesítményüket nézve a korábbi verziókkal megegyező modelljeit. A "Slim" változatok hazai ára még nem ismertek, de annyi már biztos, hogy Európába 549,99 eurós áron érkezik az optikai meghajtós, és 449,99 eurós áron az anélkül forgalmazott variáns.

Az utóbbival kapcsolatban két érdekesség is említést érdemel: egyrészt 50 euróval drágábban indul, mint a 2020-as első digitális modell, másrészt viszont ha a tulajdonosa időközben meggondolná magát, hozzácsatolhat 119,99 euróért egy Ultra HD Bu-ray lemezolvasót.

Hirdetés

Mindezen felül a 29,99 eurós, vertikális tárolást lehetővé tevő állványról (a horizontális állványért nem kell fizetniük a vásárlóknak, megtalálják a konzol dobozában) is lerántotta a leplet a Sony, ugyanakkor a megjelenés időpontját illetően adósunk maradt a konkrétumokkal. Ezt még mindig nem hozta nyilvánosságra a vállalat, ám egy adatbányász, az előszeretettel szivárogtató billbil-kun megtette helyette: ha helyesek az általa előtúrt információk, akkor november 10-én már megrohamozhatják az üzleteket az Egyesült Államokban élő gamerek, azon a napon válik ugyanis elérhetővé az optikai meghajtós és a digitális kiadás is. Két nappal előtte pedig felbukkannak az ottani kereskedések polcain Marvel's Spider-Man 2-t is tartalmazó gépcsomagok.

Sajnos az európai, így a magyar megjelenésről még nincs információnk, miként a hazai árazás sem ismert. Az új PS5-ök beharangozásakor a Sony közleménye úgy fogalmazott, hogy az egyesült államokbeli premiert követő hónapokban válnak majd elérhetővé a többi piacon is.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)