Hirdetés

Kigyulladt a Rust egyik adatközpontja, rengeteg adat elveszett

|

A strasbourg-i központban történt tűzeset miatt álltak az európai szerverek.

Hirdetés

Azok, akik ma hajnalban játszottak volna a Rusttal (a SteamCharts szerint 84 ezren voltak a világon), szomorúan vehették észre, hogy az európai szerverek nem működnek. A fejlesztők tudomást vettek a problémáról, és jelezték, hogy az adatközpontban dolgozó technikusok már vizsgálják a probléma okát.

Nos, mint órákkal később kiderült, a gond nem kicsi: 25 szerver állt le, mivel az OVH adatközpontban tűz keletkezett, ami elpusztította a teljes SBG-2-es épületet, és ezzel rengeteg adat veszett el visszafordíthatatlanul. Több mint 100 tűzoltó dolgozott a helyszínen, hat órán át oltották a lángokat, és bár a kár jelentős, személyi sérülés legalább nem történt.

Hirdetés

 A MechWarrior Online is érintett, de a Piranha Games a fiókokhoz tartozó információkat máshol tárolta, és backup is volt mindenből. Mostanra, mint arról a Facepunch Twitteren beszámolt, számos szervert visszakapcsoltak, és sorra állítják fel az újabbakat, de ha esetleg a ti eredményeitek is elvesztek, annak ez az oka.

A Rust nemrég új erőre kapott, miután több streamer is elővette. Januárban az egyszerre játszók száma elérte a 244 ezret, az elmúlt 30 napban 195024 volt a csúcs, és állandó szereplője a Steam top 10-es listájának.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)