Hirdetés

Kína háborús szimulátort ad a népének

|

Kína úgy döntött, hogy virtuális módszerekkel trenírozza a lakosságot. Biztos, ami biztos.

Hirdetés

A vendégszerető és nyitott ország a "Glorious Mission" nevű videojátékot kívánja a széles tömegek kezébe adni, melyben állítólag amerikai csapatok képezik a célpontokat. Milyen meglepő, erre szerintem senki nem gondolt volna. A Glorious Mission eredetileg a hadseregben volt használatos (ott sem túl régóta), de ez nem szabott gátat annak, hogy videók jelenjenek meg róla a neten. Ezek a kiszivárgott filmecskék igen népszerűvé tették a projektet, ami a mikroblogoknak köszönhető.

Az állami vezérlésű China Daily beszámolja szerint a játékot hivatalosan a májusban megrendezésre kerülő Game Developers Conference-n (GDC) fogják a köznép számára bemutatni. A Giant Network Technology Inc. és a Nanjing Katonai Parancsnokság közös szoftvere jelenleg  jóváhagyásra váró állapotban van, ami az utolsó lépcsőfok lenne annak érdekében, hogy az egyszerű kínai polgárok is amerikai katonákra lőhessenek, legalábbis virtuálisan.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)