Hirdetés

A Kinect irányíthatja a házadat

|

A Microsoft fejlesztésekért felelős igazgatója nem tartja lehetetlennek, hogy egy nap a Kinect legyen az intelligens otthonok szíve.

Hirdetés

Az okos otthon, avagy Smart Home lényege, hogy bármely eszközünk (hőmérséklet-, fény-, mozgásérzékelők, különböző kapcsolók, redőnyök és nyílászárók, szórakoztató berendezések és így tovább) képes automatizálva működni, továbbá előre betáplált parancsok alapján szabályozni magát, amibe tetszés szerint bármikor belenyúlhatunk egy okostelefonnal vagy manuálisan. A Microsofthoz tartozó Michael Mott úgy véli, ebben az egyre népszerűbb új technológiában fontos szerepet játszhat a Kinect is.

Bár jelenleg nem sok játék használja ki a Microsoft továbbfejlesztett mozgásérzékelő szenzorát, a cég hosszútávú tervei között nem pusztán az Xbox One-os játékfelhozatal bővítése szerepel, de az intelligens otthonokban rejlő lehetőségek kiaknázása is. Mott a SlashGear stábjának azt mondta, hogy az eszközzel számos feladatot lehetne automatizálni, amelyek a korábbi felhasználói viselkedési mintákat alapul véve működnének és ez időmegtakarítást jelentene a tulajdonosoknak. Általa könnyebbé, olajozottabbá lehetne tenni a nappaliban töltött időszakokat, például jópofa lenne, ha reggel átsétálva a szobán bekapcsolna a zenelejátszó a kedvenc AC/DC számunkat indítva (vagy egy saját bevonuló zene, anélkül nem teljes az életünk). A CES 2014-en a Samsung tartott egy Smart Home bemutatót, érdemes vetni rá egy pillantást:

Mott egyébként úgy látja a helyzetet, hogy a Kinect otthoni automatizálásban betöltött szerepéhez elengedhetetlen a fogyasztók támogatása és természetesen a Microsoft erőfeszítése is, hogy teljes mértékben kompatibilissé tegyék az eszközt a modern PC-kkel, valamint bővítsék az alkalmazáskínálatot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)