Hirdetés

Kínos részlet derült ki a Microsoft következő nagy játékáról

|

Valószínűleg nem dicsérik majd meg a játékosok az Arkane csapatát, amiért egy fontos funkció nélkül dobja piacra a vámpíros Redfallt.

Hirdetés

Nehéz helyzetben van az Arkane Austin (Dishonored, Prey) új játéka, mert a leleplezését megelőző spekulációk, majd később a marketing abszolút tévútra vitték a közönséget. A bennfentesek ugyanis azt sugallták, hogy az Omen munkacímen futott alkotás ugyanúgy az immersive sim műfaj képviselője lesz, mint a francia és amerikai stúdiókkal rendelkező Arkane korábbi játékai. Aztán amikor 2021 nyarán megérkezett az első, még CGI trailer, rögvest nyilvánvalóvá vált, hogy ez alkalommal más úton indultak el a fejlesztők. Ámde ekkor is fals kép alakult ki a játékosokban, akik azt hitték, hogy a Redfall tulajdonképpen nem más, mint a Left 4 Dead utánzata, csak épp egyedi képességekkel rendelkező hősökkel, valamint zombik helyett az élőhalottak nemesebbik családjába tartozó vérszívókkal.

A fejlesztők azóta minden alkalommal elmondják, hogy bárminemű hasonlóság a véletlen műve csupán, és szerintük inkább a Far Cry szériával állítható párhuzamba a Redfall (ezt egyébként mi is megerősíthetjük, mivel egy sajtóeseményen kipróbáltuk a játékot), de a szkeptikus játékosok meggyőzésére irányuló igyekezetüket eddig nem koronázta túl sok siker, nyoma sincs annak a hype-nak, amiben reménykedtek.

Hirdetés

És az biztos, hogy az olyan malőrök sem segítik az ügyüket, mint amire a minap fény derült. A Redfall hivatalos Twitter-fiókja osztotta meg a hírt, hogy a május 2-i megjelenéskor csupán Quality módban játszhatnak az xboxosok. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Xbox Series X-en 30 fps társul 4K felbontáshoz, míg Series S-en szintén 30 fps 1440p felbontáshoz.

Valamennyire azért menti a helyzetet, hogy ez az állapot nem marad így a végtelenségig, egy későbbi frissítéssel bekerül majd a 60 fps-t ígérő Peformance mód is. Csak hát 2023-ban, egy jelenlegi generációs konzolon (amit egyébként úgy reklámoztak, hogy akár 120 fps-re is képes), az ember nem erre számítanak egy belsőnézetes lövöldétől, pláne nem olyantól, amely a konzolgyártó egyik legfontosabb exkluzívja ebben az évben.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)