Hirdetés

Kiosztották a német videójátékos díjakat

|

A Deutscher Computerspielpreis idei díjkiosztója legnagyobb nyertesének a Drakensang: The Dark Eye bizonyult.

Hirdetés

Ezúttal Münchenben rendezték meg a Deutscher Computerspielpreis díjkiosztó gáláját, ahol két kategóriában is győztesként üdvözölhettük a Németországban egyszer már az év szerepjátékának választott Drakensang: The Dark Eye-t. A Radon Labs és a dtp koprodukciójában született alkotás lett a "legjobb ifjúsági játék" és a "legjobb német játék". Ennek következtében 150.000 eurós díjazásban részesült a fejlesztőcsapat.
A "legjobb nemzetközi játék" címéért kiélezett verseny folyt egészen a legutolsó pillanatig. A zsűri végül döntésképtelennek bizonyult, így a első helyen a LittleBigPlanet és a Wii Fit kénytelen megosztozni.


A legjobb gyerekjáték a Koch Media Fritz & Fertig című, nálunk nem kapható produktuma, a legjobb böngészőben futó játék az Ikariam, a legjobb mobiltelefonos cím pedig a Crazy Machines lett. A legjobb diákfejlesztés az oberhauseni Monkeys World Wide Jungle, a legjobb felsőoktatásból érkező fejlesztés a berlini FHTW hallgatói által összedobott Snatch'Em lett. A legjobb komoly játék címet végül a Tech Force szerezte meg.

Érdekes módon nem hirdettek győztest innováció kategóriában, ugyanis a zsűri szerint egyetlen olyan alkotás sem született az elmúlt egy év során, amelyik joggal érdemelte volna meg a 75.000 eurós díjat.
A díjakat végül Siegfried Schneider, Bajorország kancelláriaminisztere adta át, ugyanis Horst Seehofer bajor miniszterelnök nem tudott megjelenni a ceremónián.
A rendezvényt jövőre Berlin látja vendégül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)