Hirdetés

Karácsony a játékokban

|

Minden év december közepétől ünnepi események veszik kezdetüket a különböző online játékokban.

Hirdetés

Ahány online játék, annyiféle megjelenítése van a karácsony ünnepének, és annyiféle kalanddal, eseménnyel és persze jutalommal gazdagodhatunk az év ezen szakaszában, ha a bejgliorkán elől a kedvenc gépünk elé menekülnénk. Bár az ünnepeket természetesen illik társaságban tölteni, azoknak, akiknek erre nincs lehetőségük, vagy egyszerűen csak szusszannának egyet a monitor előtt, nem kell feltétlenül kiszakadniuk a hangulatból a következő játékokban sem.

League of Legends

Az első MOBA, amiben szokássá vált a különböző ünnepségek átültetése a csataterekre. Itt inkább hangulatban erősítenek, új játékelemekre nem lehet számítani, viszont évről évre hó lepi el a térképeket, a gyógyital tojáslikőrré változik, és a Summoners Rift szörnyetege, Nashor is mikulássapkát húz. Idén annyi a változás, hogy mivel nemrég készült el a Rift teljes grafikai felújítása, sajnos a téli táj nem készült el hozzá időben, így a havat nélkülöznünk kell, viszont itt vannak a karácsonykor megvásárolható skinek és az extra ikonok, azoknak, akik jól viselkednek.

DotA 2

Vetélytársával ellentétben, itt egy új játékmódot kaptunk az ünnepekre. A térképet fura kis szörnyek foglalták el, a mi dolgunk pedig, hogy minél többet levágjunk ezekből, lehetőleg az ellenséges csapatot megelőzve. A csavar a dologban, hogy egy tárgy segítségével mi is Greevilekké válhatunk, és úgy eshetünk neki az ellenségnek, ráadásul ha megölünk egyet a térképen garázdálkodó kis dögökből, bizonyos játékosok extra tárgyakkal is gazdagodnak, majd a meccsek végén a hősökre aggatható felszereléseket kapunk kis ajándékcsomagok formájában.

World of Warcraft

A mindenki által ismert MMORPG-ben majdnem olyan régi múltra tekint vissza a Winter Veil ünnepe, mint a mi világunkban a karácsony. A Horda és a Szövetség fővárosaiban megjelenik a helyi mikulás, azaz Greatfather Winter, aki kevésbé hasznos, de annál mókásabb ajándékokkal lepi meg a játékosokat, akik ilyenkor belebújhatnak a bankban őrzött piros vagy zöld kosztümjeikbe, és így indulhatnak el levágni, a csak ilyenkor megjelenő bossokat. Minden város, legyen az a főváros Orgrimmar vagy kisebb questhub, mint Goldshire, a frakcióra jellemző díszekkel teszik ünnepivé, és hangulatossá.

Guild Wars 2

Természetesen az ingame eventek királyaként ismert MMORPG-ből sem maradhatott ki az ünnepi őrület. A Guild Wars 2 minden nagyobb városát már hó borítja, különleges díszek ékesítik, és hóemberek lepték el a játéktereket. A karácsony jegyében természetesen minden karakter ajándékokban is részesül majd, személyesen Tixxtől, a Toymaker asurától. Akinek még nincs meg a játék, azoknak most érdemes beszereznie, mert egyúttal ingyenesen frissítheti is a normál kiadását digitális gyűjtőire, ezzel megkapva annak minden játékbeli előnyét. Aki élne ezzel a lehetőséggel ne gondolkodjon túl sokáig, mert csak 24-éig él csak az akció.

Közösségi karácsony

Azok, akik még karácsonykor sem hagynak fel közösségi tanyáik ápolgatásával, szintén megkapják a maguk ajándékaikat a fejlesztőktől. A FarmVille egy teljesen különálló, és szép nagy karácsonyi tereppel várja a cyber gazdákat, ahol aztán még mézeskalácsot is termeszthetünk(!) és rénszarvasokat is etethetünk. A Sims Socialben egy egész villa vár ránk, aminek berendezéseit összekell raknunk, a házat pedig fel kell díszítenünk még karácsony estig. Az Angry Birds Freinds madaraival is dobálózhatunk hógolyó híján: egy különlegesen nehéz pályákból összerakott karácsonyi versenysorozat került a játékba az ünnepek idejére, amiben olyan ellenfelek is bekerültek, mint a szánkóval vagy a hógolyó szóróval felszerelt disznók.

iKarácsony

Akinek csak az iPhone van kéznél, az is megkapja a maga ünnepi szórakoztatását. A The Simpsons Tapped Out új épületekkel, és díszekkel, extra küldetésekkel és rengeteg hóval várja a játékosokat. A The Sims FreePlay bajbajutott Mikulása is a mi segítségünket várja, miközben mi feldíszíthetjük az új, szezonális tárgyakkal házunkat, szomszédságunkat. A Cut the Rope készítői is készültek egy kisebb ajándékkal: a Cut the Rope: Holiday Gift című mini epizód egy ingyenesen letölthető, 25 pályából álló mellékága az ismert sorozatnak, ahol a kis zöld akármit kell cukorral megetetnünk, és ebben zoknik, égősorok, és kis piros rakéták segítenek nekünk. Egyébként érdemes felnézni az AppStoreba, mivel rengeteg játék árából jócskán levágtak, mint például a GTA III vagy a Max Payne iOS változatai , amik csak 0,89 euróba kerülnek jelenleg.

Természetesen az itt felsoroltak csak töredékei a játékokban fellelhető ünnepi eseményeknek, így aki úgy érzi, hogy egy szívének kedves címet kihagytam, és abban szintén megjelent a karácsony ilyen-olyan formában, az nyugodtan írja meg itt a kommentekben. Mindenkinek játékokban gazdag boldog karácsonyt, és bejgli-kómás jó pihenést kívánok!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)