Hirdetés

Kiszivároghatott néhány részlet a PlayStation 5 Pro képességeiről, és az is, hogy mikor jelenik meg

|

Továbbra is makacsul tartja magát a pletyka, hogy a Sony a generáció közepén erősebb hardvert dob piacra.

Hirdetés

Abban a tekintetben mindenképpen egyedülálló volt az előző, nyolcadik konzolgeneráció, hogy a Sony és a Microsoft sem érte be a szokásos hardverfrissítésekkel (a slim modellek és az alapgépek teljesítménye között ha van is különbség, az egészen elhanyagolható), ehelyett mindkét gyártó jelentkezett egy-egy jóval erősebb konzolváltozattal is a fejlesztők nyomására, akik szerint nem volt elég kraft a PlayStation 4-ben, az Xbox One-ban pedig még annyi sem.

Az egy év különbséggel debütált PlayStation 4 Pro és Xbox One X megjelenése az addigra kialakult erőviszonyokon már nem változtatott, ellenben azt a teljesítménybeli előnyt, ami korábban a Sony konzoljának oldalán volt, megfordította, így már a Microsoft gépének állt a zászló - legalábbis e tekintetben.

Hirdetés

Több forrás szerint rövidesen megismétli magát a történelem, szerintük nem is oly sokára befut majd a PlayStation 5 Pro. A Key To Gaming legfrissebb értesülései alapján a Project Trinity néven fut a konzol, amit a Mátrixból vettek a Sony mérnökei, csakúgy, mint korábban a PlayStation 4 Próét (Neo) és a PlayStation VR-ét (Morpheus). Az oldal forrásai tudni vélik, hogy a Sony már javában demózza a 2022 eleje óta fejlesztés alatt álló konzolt, persze a nyilvánosság teljes kizárásával, és a stúdiók zöme novemberig meg is kapja a fejlesztői készletet.

A hardvert illetően kevés konkrétum áll rendelkezésre, egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy 18000 MT/s sebességű memória és 30 WGP (workgroup processor) felel majd azért, hogy a konzol képes legyen nagyobb és stabilabb fps-számot hozni 4K felbontás mellett, de továbbfejlesztett ray tracing technológiára és vadonatúj, 8K-s (!) teljesítménymódra is számíthatunk. A megjelenéssel 2024 novemberét veszi célba a Sony.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Úgy tudja a Key to Gaming, hogy ezzel a géppel le is zárja a Sony a mostani generációt, a piacra kerülése után minden erőforrását a PlayStation 6 fejlesztésére fordítja, amely várhatóan 2028-ban érkezik.

Természetesen a hivatalos bejelentésig ajánlott pletykaként kezelni az imént olvasottakat, ám ha igaznak bizonyulnak, az érdekes helyzetet teremthet, mivel a Microsoftnak jelen ismereteink szerint nincs válasza egy esetleges PlayStation 5 Próra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)