Hirdetés

Kitalálod, mivel játszottak a legtöbbet decemberben PlayStationön és Xboxon?

|

A két konzol közönsége több időt fordított rá, mint a Call of Dutyra, a FIFA-utód EA Sports FC 24-re, a rendületlenül menetlő Grand Theft Auto V-re és a kicsiket rabul ejtő Robloxra együttesen.

Hirdetés

Miközben a Microsoft és a Sony kis híján ölre ment az Activision Blizzard koronagyémántja miatt, az Electronic Arts szép csendben élvezte azt a pozíciót, amit már régóta senkitől sem zavartatva elfoglalt, nevezetesen azt, hogy az ő játékaival (Európában az aktuális FIFA-val, az Atlanti óceán túlfelén pedig a mindenkor Maddennel, és még az Apex Legendsszel, valamint a Battlefieldekkel) múlatták a legtöbben az idejüket úgy PlayStationön, mint Xboxon. Decemberben azonban feltűnt egy új trónkövetelő, akinek meglepetésre sikerült átvennie a vezetést.

Nem, nem a GTA V töretlen sikeréből táplálkozó Take-Two Interactive-ról van szó, és nem is a a világon a legnagyobb példányszámban eladott játék, a Minecraft mögött álló Microsoftról, hanem a nem is olyan rég még a hullámvölgyből elbocsátások és fiókvállalatok értékesítésre révén kikecmeregni igyekvő Epic Gamesről.

Hirdetés

Újonnan elnyert elsőségét leginkább annak köszönheti az Epic az Ampere Analytics szerint, hogy látványosan nőtt az érdeklődés az ingyenesen játszható battle royale-ja iránt a Fortnite OG visszatérését követően. Ugyancsak jó húzásnak bizonyult három új, teljes értékű játék elindítása a Fortnite keretein belül: a Rocket Racinget és a Fortnite Festivalt is kedveli a rajongótábor, de amire igazán rácsavarodtak, az a LEGO Fortnite.

Így aztán novemberben közel 146 százalékkal 1,6 milliárdra nőtt az Epic Games alkotásával töltött órák száma, amire decemberben még sikerült további 9 százalékkal rápakolni. Mindeközben pedig az egyidejű játékosszám tekintetében is megdőlt a Fortnite korábbi rekordja.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)