Hirdetés

Kivágtak egy táblát a Lies of P-ből, ami könnyen botrányt okozhatott volna

|

Sajnos minden játékból ki kell vágni ezt-azt a fejlesztési folyamat során, de itt most egy kifejezetten problémás apróságról van szó.

Hirdetés

Néhány nap múlva végre a játékosok kezébe kerülhet a hosszas fejlesztési ciklus végén járó Lies of P. A soulsborne RPG Pinokkió legsötétebb kalandjára kísér el bennünket, tele horrorisztikus képekkel és brutális pillanatokkal.

Ezek közé tartozik egy fellógatott bábu teste is, amit egy híd felett fogunk megtalálni a játék első óráiban. A bábura eredetileg ráaggattak egy táblát "APAB" felirattal, ez viszont problémákat vetett fel.

Hirdetés

Létezik ugyanis a valóságban egy ACAB nevű szlogen, amit tiltakozások alatt szoktak előhúzni. Az ACAB jelentése, hogy "All Cops Are Bastards", azaz "minden zsaru rohadék". Egy politikai üzenetről van szó, az APAB pedig egyértelműen erre utal, még ha a játékban nem is a rendőrökről, hanem pusztán a bábokról van szó. 

A Lies of P-ből ki is került a tábla, amit Solear Gaming mutatott be a YouTube csatornáján keresztül. Lent megtaláljátok a képeket, melyeket ő maga szedett össze.

A kivágással kapcsolatos kérdésre Ji-Won Choi, a Lies of P rendezője válaszolt a Sports Illustrated interjújában.

"Ez egy olyan üzenet volt, amit használni akartunk a játékban, de igen, végül kivettük. Azt szeretnénk, hogy mindenki úgy élvezhesse a Lies of P-t, ahogy mi megterveztük, és ne ködösítse el azt valamilyen trendből fakadó félreértelmezés. Azt szeretnénk, ha a játékosok azt a világot látnák, amit mi megépítettünk, ezért kivettük a kockázatos tényezőket."

A Lies of P megjelenése 2023. szeptember 19-én lesz esedékes PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)